The Planted Tank Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter #1
HI,
I am changing my old lights with Hagen’s aqua-glo x2 and power-glo x2. The tank looks good but I am getting a lot of brown algae and dark green algae. I found that my lights where on for 13hrs. I changed it back to 10hrs but I still am getting algae. Both sets of lights are 35 watts 18000k. This is my first time using this combo. I was looking at changing one set and replacing it with zoo med tropic sun 30w 5500k or ultra sun 30w 6500k. That's all the store has. Should I try a different combination? Are the lights I am using good enough? Not sure about the difference between 18000k and 6500k? Witch sets of lights are better? Need some help?

40g
p.h. 6.6
k.h. 4
temp. 83
Co2 injection
Lights- 4x35watts
Fish-discus, rams, algae eaters and tetras
Plants- swords, vals, hygro and some I can't name
Fertz -sea chem. products us a directed, does every water change
2 water changes a week 1/3

Thanks Ghost
:cool:
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
There's nothing wrong with the type of lamps you're using. It might help to run one set for 8-10 hours and the other set for an extra light spike for 2-3 hours in the middle, as 4 x 35 watts all day seems pretty intense even for a 40 with CO2. Also, look around on the algae section of this forum to identify what you've got and how to eradicate it.
HTH.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter #3
Thanks Rey. I am going to get another timer today. I also made a mistake the lights are 30w not 35w.

Thanks Ghost
 
1 - 3 of 3 Posts
Top