The Planted Tank Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
196 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ok so this is week three of my new set up... 75 gal, 260W 6700K, 6 hour full 260 1-2 hours of 130W before and after... EI dosing, Inj CO2 4-5 BPM

My HC was and still is pearling constantly and growth seems to be great, spreading low... The leaves seem to have a slight brown tinge to them? Maybe a type of algae? everything else seems to be ok... Is this a cause of too much light? Lights stay on for a total of about 10 to 11 hours...

How do i fix this beofre I lose the HC?

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Ok so this is week three of my new set up... 75 gal, 260W 6700K, 6 hour full 260 1-2 hours of 130W before and after... EI dosing, Inj CO2 4-5 BPM

My HC was and still is pearling constantly and growth seems to be great, spreading low... The leaves seem to have a slight brown tinge to them? Maybe a type of algae? everything else seems to be ok... Is this a cause of too much light? Lights stay on for a total of about 10 to 11 hours...

How do i fix this beofre I lose the HC?

Thanks
I have the same problem. My tank is about the same age as yours. I had been growing the hc emerse for the past year. Then finally adding water to it. Everything was going great until this week when the color went a little dark. I haven't been dosing as consistently as should be. Will do a water change this week and try to dose regularly and see if things improve.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
I've noticed that some of my plants go red when they grow near the surface due to strong lighting. Could it be this?
 

·
Registered
Joined
·
196 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I've noticed that some of my plants go red when they grow near the surface due to strong lighting. Could it be this?
May be... I have had a burst of 260W over a 75 gal for 6 hours..... I have since lowered it alot.... I stagger the burst (on for two hours, off for two then on again for 2) the rest of the time its running 130W.. total photo time of approx 8 hours... will see if this helps.. ive been dosing the E.I. religiously...
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
It sounds to me like you probably have diatoms growing on your HC. This is very common for newly set up tanks, and will go away by itself after a while. In the mean time, Otos will eat it.
 

·
Registered
Joined
·
129 Posts
My shrimp c lean my HC, but I heard when switching to emerse to submerse.
HC may melt a little bit.

Happened to me before.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top