The Planted Tank Forum banner

Fml

1140 Views 11 Replies 8 Participants Last post by  werner_eye
I've been astonished by the evaporation rate on my open top 20L for a while but lately it has just seemed ridiculous. Further inspection revealed some very wet carpet. Hopefully I can figure something out today or I'll have a lot of give aways :frown:
1 - 12 of 12 Posts

· Registered
Joined
·
403 Posts
Something to check other than your tank is your filter (if using a canister) .. I had that issue with my eheim. I did a quick drain (turning the bottom intake upside down) and when I was done with the cleaning I didn't tighten it enough and leaked about a gallon and ruined my pressboard stand. Granted it was free but it is a 46 bowfront and not square. I lucked out and found a tan one on craigslist for $12 :icon_eek:
My filter now sits in a 2 gallon clear bucket. Just in case.
 

· Registered
Joined
·
145 Posts
This just happened to a co worker, his son didn't seat the propeller of the canister properly( atleast that's what he said). Thought he had an evaporation issue as well. Ended up having to replace subfloor and carpet.
 

· Registered
Joined
·
180 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Found the leak a little more than half way up one of the corners so it's a 10L until I can get it replaced. Luckily it's in the basement so I just had to pull back some carpet to let it dry. Luckily aqueon has a 5 year guarantee on their tanks XD. Looks like I get to do a mandatory rescape when I transfer everything to the new tank.
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top