The Planted Tank Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Discussion Starter #1
Hi every body new here,first post.
I have a plant that might be a goner. It a Hygrophila Kompact. I added this and a Red Melon Sword at the same time. I put them to close together. The swords leaves were straight up after a while they relaxed and layed down and partialy covered the Kompact. I seen it wasnt doing good so I moved it. The last couple leaves came off and hasnt shown any signs of new growth. Think its done?

Great site and love all the tank pics.
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Discussion Starter #5
At this time no way to take photos. Plus there is nothing there to take a photo of.

I think I'll give it another week before I give up on it.
 

·
Registered
Joined
·
1,439 Posts
You will find that to get an accurate answer you will need to provide photos and some basic water parameters and also include information about your lighting, co2, and fertilizer use.

What do you mean there is nothing to take a picture of? Did you throw the plants away or something? If not then there is plenty to take a picture of, seeing as this is a question about the health of the plants, and assuming you still have the plants.

Plus Zapins is one of the best on the forum with spotting deficiencies with plants but he will need a picture to be able to give you informative information. With out a picture all anyone can do is guess.
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Discussion Starter #7
I have a 20 gal with a single t8 4200 K bulb. the PH is 7.0 .This is the only test kit I have. I had a kit with strips that checked everything but they were junk, never gave the same reading. threw them out.

I use Flourish and Flourish Potassium 2 times a week. no co2

As for the plant all the leaves are gone. If it wasnt for a little bit of the fiber,this was a potted plant, sticking out of the gravel you wouldnt know it was there.
 

·
Plant Whisperer
Joined
·
2,549 Posts
As aquarist said, basically all guesses unless there is a photo of the plants to look at. Even a photo of whatever is left will tell a story.

Sounds like your plant probably died from a lack of light. A single T8 bulb on a 20g tank isn't enough.

Also, potted plants are a waste of money, they cannot be grow in the pot and must be removed and replanted in your tank.
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Discussion Starter #10
The pots were removed when I put them in the tank. I will be starting a 75gal soon so I dont have the money into the 20 at this time. This is the only plant that died since I started adding plants about a year ago.
I agree that light was the problem since the sword was covering most of it. I've read that some people trim plants way back and the plants come back. I was hopeing mine would come back since I moved it.
 

·
Registered
Joined
·
1,424 Posts
The Kompact needs moderate lighting and co2 injections to do well. If money is an issue(which it has been for me too), I recommend getting an "under cabinet light" from home depot or lowes and one of their plant t8 plant bulbs or something close to that. I've done that with two tanks. It will cost less then 20 bucks. That way you can have your 4200k plus a 6700k or whatever you choose.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top