The Planted Tank Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 14 gallon tank newly planted. about 3wks old. ive been using the fluval co2 on it with iron tabs in a gravel substrate. my sagittaria is yellowing and some leaves are dying. The bacopa is yellowing and has holes in some leaves. i experienced some crypt melt. the swords seem ok. my lights are on a timer for 81/2 hrs. and ive been dosing ada green brighty. so i dont think my plants are doing too good. i also have some hair grass in the front but its turning brown also. i think my tanks where i have no co2 and add an airstone are doing better than this tank. maybe i just need to wait a few more weeks but is there any advice you can give me to make my plants healthy and green. the fish are 6flame tetras and some cherry shrimp.
 

·
Registered
Joined
·
745 Posts
gravel substrate is inert...so your plants are probably running nutrient deficiencies
you need to dose something besides Iron and K (potassium)

look for a complete liquid fertilizer or complete dry fertilizer (to save significant money)

...you have some reading/research to do on healthy plant growth
 

·
Registered
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I also use kent plant pro. and yes i have alot to learn about planted tanks. i have had plants before but never a fully planted tank. its kinda cool. even when i had a ug filter i had some nice swords. i will see how this goes i guess.
 

·
Registered
Joined
·
745 Posts
the kent plant pro is an incomplete fertilizer as well (1-0-0)

the osmocote trick is a good idea but make ice cicles if you cant find the gel caps readily...and also, a LITTLE goes a LONG way with the osmocote
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top