The Planted Tank Forum banner

plant melting

  1. Plants
    Hello! I have a 15 gal. planted tank that has been running for about 6-7weeks now, and I'm noticing some issues with a couple plants. For reference, the tank inhabitants are 5 African Dwarf Frogs, 3 otocinclus, 3 amano shrimp, a nerite snail, and some Malaysian trump snails (I think 2) and...
  2. Plants
    My ludwigia types have been melting in the middle of the stems. I am wondering if they are lacking anything or what could be the cause? I have a fully planted 55 gallon with pressurized co2 and I dose EI method, i also add root tabs. I had been able to grow ludwigia in the past very well and...
  3. Fertilizers and Water Parameters
    Hello all I'm writing about a 20gal low tech Excel based planted tank thats been running for 3 years or so. The plants do OK. Not a ton of growth, but some. A good deal of leaf melting in older leafs. I've fought my share of various algae but seem to have it under control at the moment...
  4. Fertilizers and Water Parameters
    Hi guys, I am brand new to the forum, and have come across this site for reference in the past. It's been very helpful. What I am struggling is having a balanced dosing to prevent losing large and small leaves. Attaches are some pictures. As you can see, the Dwarf Baby Tears, Crypts, and...
  5. Plants
    I've only recently (last 1.5 mos) started with plants in the tank. Originally I had only the LED's that came with my Marineland hood and my plants did "ok" but after getting a new light (BeamsWork) 96x6500 my plants went nuts. I began adding Flourish and saw even more radical growth but after...
  6. General Planted Tank Discussion
    I got a big patch of UG and planted it in DSM mode for 1 month in my 20L. That tank also has HC and some how at the 1 month mark I noticed that the HC had spider mites and was killing my HC slowly but the spider mites didn't eat the UG for some reason or build their webs there. So what I did...
Top