The Planted Tank Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

21-34 of 34 Results
  1. Plants
    Hello, I am very new to planted tanks. Jungle Val is literally my first plant. I got them shipped a week ago and they came in brown due to cold. I cut the very brown parts and planted it in my tank (the planted ones were still a little brown). :icon_neut Then I realized the LED kit light hood...
  2. Plants
    I recently started a new 5g nano tank (no fish). I added new ADA aquasoil powder in the tank, flooded the tank, and planted the mini glosso at the same time. The mini glosso I got was submerged, co2, and fertz tank. So there were no DSM leaf melting. I dose my 5g nano pps-pro at...
  3. Plants
    Hello! In the last week, I had planted some Glosso to carpet the substrate. Everything was going well, the plants were pearling and growing until BAM! - they started to melt... This image shows a small patch that is melting... This is a bit that isn't... The bit that has melted has now...
  4. Planted Nano Tanks
    Hi all, This is my first planted tank after much lurking in the forum. Tank Specs: 36Lx26Hx22W Eheim 2211 Gush Obubble 10 outflow Gush gnano 13 inflow pressurized co2 Up aqua Z series LED light Substrate: ADA power sand s (bottom) ADA aquasoil amazonia (middle) ANS planta soil (top)...
  5. General Planted Tank Discussion
    I got a big patch of UG and planted it in DSM mode for 1 month in my 20L. That tank also has HC and some how at the 1 month mark I noticed that the HC had spider mites and was killing my HC slowly but the spider mites didn't eat the UG for some reason or build their webs there. So what I did...
  6. General Planted Tank Discussion
    well the title was over exaggerating but I am having some HC melting problems. no it's not fungus or mold, no not algae, and no not the old mush problem. here is my setup: ADA aqua soil n Amazonia, regular tap water, Saran wrapped tank and two of these...
  7. Plants
    So I've had this tank running for about 1 month now and it's not really going as well as I had thought. I knew I would have some problems here and there and so I'm very understanding that things can happen, but I don't know of a solution at this point. You can find my tank journal here I have...
  8. Plants
    Hi, I got a new setup doing, and my first time dealing with Blyxa. The Blyxa seems to be melting fast; apparently is this is a common and a cycle thing... as i read in some other posts.. It'll bounce back? also, does it mind high current? I have a strong internal to share the co2 around...
  9. Plants
    i bought some eleocharis acicularis (dwarf hairgrass) a week ago at it was lovely and green now a week on the tips seem to be browning and some stems dying off, i seperated them into smaller clumps, i trimmied the brown tips off most of them earlier on today. i presume the tips are going brown...
  10. Plants
    Hi, I grabbed some java fern from my old tank and put them in my 2.5g nano. It's going through a fishless cycle right now with some dwarf hairgrass... but for some reason it's melting on me. Is this normal?? I tested my ammonia yesterday and it's at 4ppm. nitrites still at 0. The leaves...
  11. Plants
    I've had this blyxa in my 20L for about 2 months. It started melting right away, and I read somewhere that it needs a healthy amount of iron in the water so I added more iron. That seemed to help alot, but in the last two weeks, it has curled up and started to look terrible. It's not melting...
  12. Fertilizers and Water Parameters
    I've got some water chemistry conundrums in my new 2.5 gallon nano, which has ADA Aquasoil Amazonia as a substrate. Before being added to the tank, my treated tap water measures 80-120 ppm KH and pH 6.8. After a week in the tank, the water measures only about 0-40 ppm KH and pH 6.2. The...
  13. Plants
    i've had vals for over a month now and they're still melting, even the new growth. new leaves would come out about 2 inches and then the tips would start melting. has anyone had a problem similar to this? i have a 10 gal, 15w t8 bulb on 10hrs a day, i dose equilibrium, KNO3 and KH2PO4, no co2...
  14. Plants
    For some reason my anacharis is not growing. I have a 20 gallon high tank that is 2 times taller than an average 10 gallon tank. The lighting is 1 watt per gallon, but it seems pretty bright. I dose iron and pottasium ferts. It just stopped growing for some reason. Also, my banana plant's leaves...
21-34 of 34 Results
Top