The Planted Tank Forum banner

blue green algae

  1. Algae
    Hey everyone, I have a 40 gallon breeder planted aquarium. I set this up June 10, 2019 after moving. Ive had a pretty hard time getting my plants to actually grow! They all seem to be pretty stunted in growth except for my rotala. I can honestly say some plants haven't grown at all in a...
  2. Low Tech Forum
    Hi, I keep a 10 gallon planted aquarium with only shrimp and snails. It is a low tech tank, and I don't have any special lighting. In fact, the only source of growing light that my plants get is from a large window. Nevertheless, my two different types of plants (one of which I believe is pearl...
  3. Low Tech Forum
    So I've been fighting BGA(cyanobacteria) in my tank- did a major scrub down about five days ago and a spot scrub two days ago and sucked up all the debris I could catch both times. I'm trying to take a natural approach and avoid medicating the tank again since it's already been fairly heavily...
  4. Algae
    Well, I used to have a really nice, lightly planted, low-tech tank. I started reading on this site about all of the nutrient dosing and other stuff, so I got excited that my plants would grow super fast and shoved in a bunch of root tabs. About a week later the entire substrate and all of...
  5. Algae
    My turn for a good coating of some luscious Blue Green Algae! It's covering most every plant in my tank. The best part is that it makes really pretty silver bubbles that stick on itself like big pearls!!! (I really do think it's kind of attractive, seriously! But I'm thinking the plants in the...
Top