Setup Suddenly Not Delivering CO2 - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-10-2020, 08:20 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Setup Suddenly Not Delivering CO2

I've had a functioning CO2 setup (with an inline diffuser) for going on two years now. Earlier this week, my tank ran out and I replaced it; however, now it appears no CO2 is reaching the tank. There are bubbles coming through the counter but nothing I don't see any small bubbles in the aquarium and my drop checker is blue.

Any thoughts?
AstrodonRacer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-10-2020, 09:01 PM
Planted Tank Guru
 
Seattle_Aquarist's Avatar
 
PTrader: (66/100%)
Join Date: Jun 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 6,724
Hi AstrodonRacer,

Likely a leak somewhere between the bubble counter and the diffuser. To find leaks I spray soapy water on the connections.

Roy_________
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

75 Gallon, 2X55W AH Supply CF 8800K, 1X 59W Fluval Plant (3.0); 45 Gallon Tall, 1X 46W Fluval Plant (3.0); 30 Gallon Long; Fluval F&P 2.0; 20 Gallon, 1X26W AH Supply LED; all with CO2 & (Calcined) Montmorillonite Clay
Seattle_Aquarist is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-11-2020, 07:03 PM
Moderator
 
Darkblade48's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto
Posts: 11,851
Definitely sounds like a leak! Spray stuff down as Seattle_Aquarist mentioned

Anthony


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Eheim Pimp #362 - Eheim 2213 x2, Eheim 2028, Eheim 2217, Eheim surface skimmer and Eheim autofeeder.
Victor Pimp #33 - HPT272-125-350-4M
Darkblade48 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-12-2020, 09:48 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Thanks, everyone! I did a soapy water test and had no luck finding any leaks. Any other thoughts?
AstrodonRacer is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome