struggling to replace hose on r/o unit - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-02-2015, 04:04 PM Thread Starter
Wannabe Guru
 
PTrader: (7/100%)
Join Date: Jun 2013
Location: Merriam, Ks
Posts: 1,949
struggling to replace hose on r/o unit



I have this type, (not exact one in the picture but same connectors) r/o unit, somehow the yellow line pictured in the front sprung a leak. I have been struggling to remove this line from the r/o unit to replace it. I can't for the life of me figure out how to remove the black end that connects to the water spicket, and the connector from the hose on the right side cannister. Can anyone help me out? What am I missing, I've tried needle nose and pulling, removed the blue clip around the connector. Neither will come off.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Italionstallion888 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-02-2015, 05:38 PM
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2011
Location: USA
Posts: 142
I've never messed with those connectors but I'll try to help. You said you pulled off a clip from the black connector. Is there a part of the black connector that might slide towardswhere the clip was? I think the part of the black connector onthe side towards the yellow line will slide in over the rest of the black connector and while holding that in, you should be able to pull theyellow line out faily easily.

Like I said, I've never worked with those before, and I can't see the connector very well but it's worth a shot. If that doesn't work, then try to figure out why the clip was there. It had some kind of purpose.
Virc003 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-02-2015, 06:56 PM Thread Starter
Wannabe Guru
 
PTrader: (7/100%)
Join Date: Jun 2013
Location: Merriam, Ks
Posts: 1,949
i will take better photos of what I'm working with when I get home in a few.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Italionstallion888 is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome