just planted-algae - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-18-2014, 07:26 PM Thread Starter
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2014
Location: Newfoundland Canada
Posts: 216
just planted-algae

Tank set up just over a week and the plants are growing. I am not using CO2 and have added 10 ml of Fluorish the other day. I am getting algae on some of the leaves. Is this to be expected? Should I remove these leaves as new ones that have been out for the last few days are clean. Should I pick up some ottos and Siamese algae eaters also. Only have a few fish in the tank. Thanks for any help.

Just to add I have 3 watt crees over the tank. And have them set at 50%. Should I increase the light?
megatrev62 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-18-2014, 08:12 PM Thread Starter
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2014
Location: Newfoundland Canada
Posts: 216
Water change? 90 gallon.
megatrev62 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-18-2014, 09:00 PM
Wannabe Guru
 
Daximus's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Oct 2011
Location: Kansas
Posts: 1,877
New tanks freak out for a bit. Give it time. Err on the side of less light until you get it figured out since you don't have co2.

I wouldn't immediately remove the leaves, unless you feel they are so engulfed that they are dying. The algae should dia bak a littel once the tank gets established...assuming there isn't another underlying problem...like too much light.
Daximus is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 10-18-2014, 10:16 PM
Planted Tank Guru
 
Raymond S.'s Avatar
 
PTrader: (6/100%)
Join Date: Dec 2012
Location: Hot Springs Ar. 71901
Posts: 5,934
https://www.plantedtank.net/forums/sh...d.php?t=168153
3W bulbs can be a lot of light depending of course how many and the distance from them to the sub.
With no CO2 you shouldn't need anything like EI ferts but Flourish is only a Micro fert/incomplete.
The plants need all the nutrients to grow properly.
I would investigate the PPS Pro fert system. With any amount of growing plants they will deplete the water/tank of nutrients before long.

The shortest distance between any two points is a straight line...in the opposite direction...
Raymond S. is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-18-2014, 10:29 PM Thread Starter
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2014
Location: Newfoundland Canada
Posts: 216
Thanks folks. I did remove some leaves with algae. Also dome dead, yellow leaves. Turned the lights down a shade as well.
megatrev62 is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome