I don't know what's happening - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-17-2014, 01:37 AM Thread Starter
Algae Grower
 
boxercrazy56's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jul 2012
Location: Little Britain, Ontario Canada
Posts: 6
I don't know what's happening

I have a 120 gallon heavily planted aquarium I do not use co2 but excel stocked with loaches rainbows and redline sharks it's been up and running for over 2 years I do 2 water changes a week Wednesday night and Sunday morning about a 3 months ago one of my canister filters died but I still have a sheik 2217 running which is more then adequate and a month and a half ago I woke up to find 9 of my rainbows dead the morning after my Wednesday night water change I thought maybe I had double dosed my excel and lack of oxygen killed them I immediately did a water change and threw in a bubbler I stopped Excel and after a few weeks used it sparsley because some hair algae started I also use prime. Last night I did a water change and this morning I woke to my last large rainbow dead and another small one dead I did a water change right away didn't add anything I did however forget to pull my eheim bar back up after the water change so water circulation on top was not there I also put a bubble line in when I came home 2 of my redline sharks were also dead. I checked my nitrate level and its up to.25 I did another water change. I have no idea why now these problems have started is it the oxygen level with just the one pump I have heard that the plants do something to oxygen levels at night. Am I getting ammonia spikes because the balance is upset from the one pump not running I was thinking of purchasing another pump.
boxercrazy56 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 10-17-2014, 01:46 AM
Plant Whisperer
 
Zapins's Avatar
 
PTrader: (28/100%)
Join Date: Jan 2006
Location: Cherry Hill, NJ
Posts: 2,540
Rainbows are quite sensitive to temperature changes. I lost some when I did a water change with 60F cold water and the total tank temperature dropped from about 82 to around 70F. All the other fish were fine, the rainbows just stopped moving and died.

Zapins
Zapins is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome