calcium/mineral/algae scraping screw-up? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-07-2014, 01:13 AM Thread Starter
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2014
Location: Alabama
Posts: 213
calcium/mineral/algae scraping screw-up?

Hi guys,

my plant tank is a "re-cycled" turtle tank. while the turtle lived in it calcium/mineral/algae white deposit/stuff grew on the inside of the tank and made like a hard white film on the sides of the glass, especially on the sides opposite the filter....

....now I've got the tank all set up for plants and everything is going really great (thanks to many of your alls help) except trying to see through the tank's glass just isn't happening....

.....so today I got the bright idea and got out a razor and scraped off the stuff. great the glass is clear and I can see through it. OOOOOPS, all the scrapped off "stuff" settled into the tank's substrate and among the plants.

is this a big screw-up?

is there something I need to do, like empty the tank?

Thanks for your help,

Todd
tjurhs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-07-2014, 01:59 AM
Wannabe Guru
 
lamiskool's Avatar
 
PTrader: (18/100%)
Join Date: Jul 2011
Location: Fremont, CA
Posts: 1,790
I think you should be fine, just do a waterchange and while doing it try and suck up so e of the deposits. Just some advice for next time if ur in the same situation and havnt set up the tank yet, before filling up the tank pour some vinegar onto the hard water buildup and let it sit for a few minutes and them it will easily scrub off!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
lamiskool is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-07-2014, 12:05 PM
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Feb 2014
Location: Suriname
Posts: 492
You will have harder water than normal for a while, it was the mineral salts that had formed from the previously evaporating water that you scraped off.
Steve002 is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome