new setup questions - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 04-06-2014, 05:04 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Apr 2014
Location: charlestown, indiana
Posts: 30
new setup questions

hello new to the forum, long time aquarist but new to planted tanks. so heres my setup as of now. 56 gallon column aquarium, large canister filter, inline heater, ada aqua soil Amazonia, Hamilton 150w metal halide with ada 150w bulb, two t5 ho power glows 24 inch. tank has been running for 5 weeks cycled and water tests are perfect now. I planted some plants that went threw the cycle, dwarf hairgrass which is browning as if its dying at this point, styrogene repens which 2 of them look great and 2 have died, red ludwigia which seems to be doing well, creeping mint Charlie which seems to be doing so so. the brown diatoms are starting to form on the glass which I assume is fairly normal. I have neons, a few nerite snails, 4 ottos, 5 rummy nose. o also I tied moss to driftwood that seems to be doing really well. I have not used any ferts as of yet figuring that my soil is plenty rich for now planning to start ferts this week. so now that you know what im working with why are some plants like the repens and hairgrass dying off. also plan on cherry shrimp recommendations on brand and types of ferts is appreciated. also assume im gonna need co2 injection?
jaydun is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome