Re-cycling? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-20-2007, 12:18 AM Thread Starter
Wannabe Guru
 
styxx's Avatar
 
PTrader: (13/100%)
Join Date: Jul 2003
Location: Pullman, WA
Posts: 1,309
Send a message via AIM to styxx
Angry Re-cycling?

So this is weird....my water has all of a sudden become a white soupy mess. I can understand it because my ammonia readings are zero and my nitrite and nitrate readings are barely registering. I added 10 otos of which 6 are still alive and its been a week with no change. When is this going to go away? I've changed the water by 50% 3 times this week. I'm starting to get very frustrated and I just added some red cherry shrimp to help with my algae situation and I don't want to loose them either...any ideas? Should I add some Purigen to help this situation or what?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
styxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-20-2007, 12:45 AM
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2007
Location: australia
Posts: 33
sounds like a baterial bloom
chippie is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-20-2007, 12:51 AM
Planted Tank Guru
 
eyebeatbadgers's Avatar
 
PTrader: (62/100%)
Join Date: Aug 2007
Location: Hendersonville, TN
Posts: 2,485
Send a message via AIM to eyebeatbadgers
You've been a member here since july 03 and this is your first bacterial bloom ???!!!

If it's a new tank, you've probably got a bacterial bloom. Leave it be for another week, just do a 50 % wc in 7 days, and things should take care of themselves.

If your water has taken on a greenish tint, or it doesn't clear up in another week, you've probably got a GW outbreak. Then you'll have to do a blackout or use a UV sterilizer.

Give us some specs on your tank and we can better diagnose your problem.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
eyebeatbadgers is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-25-2007, 10:42 PM Thread Starter
Wannabe Guru
 
styxx's Avatar
 
PTrader: (13/100%)
Join Date: Jul 2003
Location: Pullman, WA
Posts: 1,309
Send a message via AIM to styxx
Unhappy

Quote:
Originally Posted by eyebeatbadgers View Post
You've been a member here since july 03 and this is your first bacterial bloom ???!!!

If it's a new tank, you've probably got a bacterial bloom. Leave it be for another week, just do a 50 % wc in 7 days, and things should take care of themselves.

If your water has taken on a greenish tint, or it doesn't clear up in another week, you've probably got a GW outbreak. Then you'll have to do a blackout or use a UV sterilizer.

Give us some specs on your tank and we can better diagnose your problem.
LOL! No I've had this problem before but I'm having difficulty determining what the problem exactly IS...

My water appears to the naked eye as very clear, but in the tank it's a translucent mess...originally I thought it might be just a bacterial bloom. That was until I tested today and it indicated:

0 Ammonia
0 Nitrites
0 Nitrates

So I guess I do have a GW problem after all...I've used some Seachem Clarity today and it had an immediate affect, which according to the directions, will only improve after a few hours...we'll see what happens!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
styxx is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome