Help Nitirite!!! - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 01:41 AM Thread Starter
Planted Member
 
joetaff's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jun 2007
Location: Lexington, KY
Posts: 259
Help Nitirite!!!

hey I just got done with a 25% w/c and decided to test the water, I have the API 5 in 1 strips so I don't know how accurate it is but my nitrite reading was 3ppm! The fish seem to be fine but who knows, I just bought 2 rainbows today and put them in the tank. so my current stocking level is 3 rainbows 5 neon tetras and 1 serpae tetra. It is a 75 gallon tank so its very lightly stocked right now. I did what rex grigg said on his sight which was to add quite a bit of plant mass and then add fish, this tank is only about 3 weeks old and I don't want to lose any fish please help. there is a pic of the tank from about a week ago in my journal.

-John
joetaff is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 01:48 AM
Planted Tank Obsessed
 
obet_07304's Avatar
 
PTrader: (10/100%)
Join Date: Jul 2006
Location: Jersey City, NJ
Posts: 342
Don't panic. I think your tank may still be cycling. What is your Nitrate & Ammonia reading?

55G Planted Freshwater
4-Blood Parrot,5-Spotted & 2-Albino Cory,
8-Ottos,3-SAE
A.Sword,J.Fern,A.Nana,Vals,B.Pennyworth,R.Ludwigia ,R.Indica,Flame&JavaMoss,Bacopa
Emperor 400,Filstar XP3,200W Heater,Rena 400 Pump
Coralife 4-65W 6700K ,Tubo Twist 9W UV
5LB Pressurized CO2 System w/ SMS122 PH Controller
FILSTAR PIMP #104
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
obet_07304 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 01:55 AM Thread Starter
Planted Member
 
joetaff's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jun 2007
Location: Lexington, KY
Posts: 259
my nitrate is at about ~20-25 and wouldn't ya know my 5 in 1 test strip doesn't test for ammonia crap....
joetaff is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 02:01 AM
Planted Tank Obsessed
 
obet_07304's Avatar
 
PTrader: (10/100%)
Join Date: Jul 2006
Location: Jersey City, NJ
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by joetaff View Post
my nitrate is at about ~20-25 and wouldn't ya know my 5 in 1 test strip doesn't test for ammonia crap....
Yeah, most test strip have the ammonia strip seperate. IMO do another waterchange. Hope this helps.

55G Planted Freshwater
4-Blood Parrot,5-Spotted & 2-Albino Cory,
8-Ottos,3-SAE
A.Sword,J.Fern,A.Nana,Vals,B.Pennyworth,R.Ludwigia ,R.Indica,Flame&JavaMoss,Bacopa
Emperor 400,Filstar XP3,200W Heater,Rena 400 Pump
Coralife 4-65W 6700K ,Tubo Twist 9W UV
5LB Pressurized CO2 System w/ SMS122 PH Controller
FILSTAR PIMP #104
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
obet_07304 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 05:36 AM
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Feb 2007
Posts: 235
Don't worry too much. Do your water changes. Things should be fine. I bet your test kit is just a bit wonkey.

kara
pittiepride is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 07-29-2007, 06:10 PM Thread Starter
Planted Member
 
joetaff's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jun 2007
Location: Lexington, KY
Posts: 259
yea I thought that kit was crap, anyways the fish seemed very happ so i'll just go with that. thanks alot.
joetaff is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome