Setup tank and... - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 04:06 AM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Setup tank and...

WEll I finished cycling my tank last night as I had a 0 ammonia and 0 nitrite reading. So today I did my 75% water change, got my plants at the shop and now I have 0 ammonia, 2.0 + ppm of nitrites and that is the only thing I changed. The only thing I did was water change and setup my tank with driftwood and plants. Someone said it might be the plants but there is only like a dieing leaf on one or 2 of them and I just got them tonight.
Any ideas on what happened?
zackish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 04:10 AM
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2007
Posts: 96
Could be in your natural water supply. Mine reads at 0.25 right out of the tap
KnaveTO is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 04:23 AM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by KnaveTO View Post
Could be in your natural water supply. Mine reads at 0.25 right out of the tap
Mine is 0, 0, and 0 out of tap.
Someone said it might be me turning up my gravel because I turned it all up w the water change and planting the plants.
zackish is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 04:24 AM
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2007
Posts: 77
possibly you had a faulty test when it read 0 or when it read 2.0....
musho3210 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 04:59 AM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by musho3210 View Post
possibly you had a faulty test when it read 0 or when it read 2.0....
Well I just tested again and it was a solid 2.0 ppm of nitrites. That is really weird because the past few days prior to last night it was reading around 1.0 then it just dissapeared last night.
zackish is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 11:56 AM
Planted Tank Guru
 
tazcrash69's Avatar
 
PTrader: (22/100%)
Join Date: Sep 2005
Location: Hawthorne, NJ
Posts: 3,207
Quote:
Originally Posted by zackish View Post
Mine is 0, 0, and 0 out of tap.
Someone said it might be me turning up my gravel because I turned it all up w the water change and planting the plants.
FWIW when I start going through my gravel, and moving plants around I do a largish water change with it.

Walter

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or my
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
Proud former member of:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


--May the floor under your tank always be dry, and your glass clear!!!
tazcrash69 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 06-28-2007, 02:20 PM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by tazcrash69 View Post
FWIW when I start going through my gravel, and moving plants around I do a largish water change with it.
WEll I changed about 75% of my water cuz I was done w my cycle then put the plants in. Think I should just leave it now in case the cycling is having a relapse or something? Technially the nitrites should be gone in a few days because the bacteria will eat it up, correct?
I am willing to do a water change but I don't want to do a water change and have 0 nitrites then two days later have them high again because something in my cycle went wrong.
zackish is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome