HELPPPPPP my plants and fish are dying - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-06-2007, 02:04 AM Thread Starter
Roc
Guest
 
PTrader: (43/100%)
Join Date: Mar 2007
Posts: 662
HELPPPPPP my plants and fish are dying

I went away and came back with my filter off and all my fish dead, I had some dead plants as well so I cleaned them out, now all the plants have lost their color and look drab

There is some purple stuff on the driftwood



And this strange white fuzz on my anubius




Can anyone tell me what this is?

What do I need to do?
Roc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-06-2007, 02:07 AM
Planted Tank Guru
 
PTrader: (266/100%)
Join Date: Sep 2006
Location: Northern California
Posts: 9,417
The fuzz is fungus. I pulled the rhizomes up and brushed them off. The ones I brushed really well were fine afterwards. The rhizomes that had fungus that I missed started to melt afterwards. I don't know of a cure for it, but brushing it off with a toothbrush worked for me...and do it well!
epicfish is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-06-2007, 02:09 AM Thread Starter
Roc
Guest
 
PTrader: (43/100%)
Join Date: Mar 2007
Posts: 662
that ananbus is attached to the driftwood, so I should remove the driftwood and brush it off, would that work for the purple stuff to?
Roc is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-06-2007, 02:19 AM
Planted Tank Guru
 
frozenbarb's Avatar
 
PTrader: (51/100%)
Join Date: Dec 2006
Location: USA NY
Posts: 2,332
Send a message via AIM to frozenbarb
is it mold on the wood you may wanna take that out and scrub it and boil and clean



hope you didnt worry to much about the tank on
ur vacation

One month in.
frozenbarb is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-06-2007, 02:35 AM Thread Starter
Roc
Guest
 
PTrader: (43/100%)
Join Date: Mar 2007
Posts: 662
I didn't think about the tank at all, I removed the wood right now and scrubbed it really good, it looks much better, unfornately it looks like I might have lost all my other plants except for the crypts
Roc is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome