Snail Issue - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-19-2007, 04:29 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2004
Location: Eastern NC
Posts: 23
Snail Issue

Hello,
I'm having an issue with my snails. To start off with, my PH is kinda high, so this might be it. I have @ 5 ramshorns, 1 mystery (the type, not an unknown), and a few malasian (sp?) trumpets that I rarely see.
A couple of my ramshorns float! Literally, they float, right side up, on the top of the tank. I'm guessing it's got something to do with my bubbler sponge filter that I use, but my other snails don't seem to have the same problem. Also, their shells seem to be getting lighter in color, and it looks like the mystery snail has a big crack in the front of his shell. Their is nothing else in the tank except for some anachris.
The mystery snail will be crawling around on the glass, let go, and just glide down to somewhere else in the tank, sometimes gliding across the full length of the five gallon tank. Is this normal? It's kinda fun to watch =)
Thanks!
~Adam D.
Shinosuke is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome