URGENT HELP NEEDED! Fish are gasping (part 2) - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-07-2005, 02:37 AM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2005
Posts: 305
Exclamation URGENT HELP NEEDED! Fish are gasping (part 2)

I planted a new 10 gal tank on Saturday.
DIY C02 as of yesterday.
Put fish in as of an hour ago

8 of 9 tetras raced to the surface gasping for air
The 9th tetra goes up for air periodically... still in tank
I can only see one of 2 panda Cory’s – he’s at the bottom, breathing heavy in planted tank
M.I.A. is octo algae eater

Ammonia = 0.5
N03 = 5ppm.
kH = 90 ppm
pH = 6.2
C02 = 94.6 (peat substrate make C02 reading incorrect I hear)

The 8 of 9 tetras at the top were getting disoriented. Swimming sideways and upside down. I scooped them out in a hurry and plopped back into their original tank.

The original tank has what I believe is beard algae - so now I've probably infected my newly planted tank (got some in with the fish by mistake)

Have likely stressed and potentially killed my fish… though they seem relieved to be in their old home.

What the heck did I do wrong?
julesann is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-07-2005, 02:39 AM
Wannabe Guru
 
lumpyfunk's Avatar
 
PTrader: (32/100%)
Join Date: Dec 2004
Location: Prior Lake, MN (Twin Cities)
Posts: 1,602
your c02 levels are probabally too high test for kh and ph to see what level you are at
lumpyfunk is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-07-2005, 02:42 AM Thread Starter
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2005
Posts: 305
Ammonia = 0.5
N03 = 5ppm.
kH = 90 ppm
pH = 6.2
C02 = 94.6 (peat substrate make C02 reading incorrect I hear)
julesann is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-07-2005, 02:43 AM
Doesn't like Kool-Aid
 
Momotaro's Avatar
 
PTrader: (52/100%)
Join Date: Feb 2003
Location: Hawthorne, New Jersey
Posts: 10,125
Please, refer to your original thread on this topic! Do we really need two seperate threads on this?

Mike

[SIGPIC][/SIGPIC]
Momotaro is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome