Inconsistent bubble count? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-25-2012, 05:53 PM Thread Starter
Planted Tank Obsessed
 
Qwedfg's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Mar 2012
Location: Rhode Island
Posts: 490
Inconsistent bubble count?

I have had a Aquatek regulator for a couple months now and as of today just started experiencing a weird and irregular bubble count. It will be normal but every so often an extra bubble escapes right after the "planned" bubble releases. This regulator is attached to a paintball tank and it hasnt been filled since I bought it. Usually the pressure always reads 1000 psi but the last couple days it has dropped to about 700. Could the reason for this problem be my tank is running empty? I dont know what else could cause this to happen as it has been running fine until today and there has been no damage to the unit.

edit

My unit has also been sucking water back into the line after it turns off. Luckily I have a check valve but I have never experienced this before. My check valve had water in it when I just checked but it doesnt seem it passed it. Could this be because my co2 unit is below my tank? In my last set up it was on the same table as the tank.
Qwedfg is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome