Slime in inlet and outlet tubing/pipes? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-01-2010, 10:59 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Mudman's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2010
Location: Cerritos, SoCal
Posts: 50
Slime in inlet and outlet tubing/pipes?

Hello everyone,

I noticed last night, that the inlet and outlet tubing in my tank- have some kind of clear slime building up.

The filter is a 2215. It was used on a dirty 60g for three days, then moved to my 11.4g after draining the old water out the canister. I've only had this filter on the tank for less than a week. At first the water was cloudy, but it cleared up.

Now the tubing has the weird slime in it, and every couple of hours- the outlet will push a little of it out. The slime will then go with the current and on plants.

Does anyone have any idea what this is, and how to deal with it?
Mudman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-01-2010, 11:24 PM
Children Boogie
 
mistergreen's Avatar
 
PTrader: (13/100%)
Join Date: Dec 2006
Location: Cincinnati
Posts: 16,743
Probably bacterial growth. Give another cleaning to the inlet/outlet and filter and you should be fine.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mistergreen is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome