Emergency please help!!!! [emoji1374] - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-10-2017, 07:22 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Joshuabh's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jan 2017
Posts: 16
Emergency please help!!!!

Hey, my name is josh. I have 2 20gallon tanks. The one I'm having problems in is the one a starter up after Christmas. I woke up this morning and my beautiful beta fish I've had for 7 months. I woke up looked at the tanks and feed them and I looked at my beta and it's entire back fins was rot away and he wasn't doing so well. So I Corentined him in a cup and then 12 hours he died... so I thought we'll maybe he was just getting old or something. But!! Then one of my neon Tera's I've had for 9 months died and had the same problem and had was missing color and looked faded and then one of my Chinese algae eaters died!!! Then I tested my tank. My ph is 7.0 ammonia 0ppm nitrite 0ppm and nitrate 0ppm. Then I got to thinking I bought my Chinese Algae waters on Monday from PETSMART!! And they're tanks are not the best always have died fish in them and bad conditions!!! So anyone who can help me save my fish ( what I have left) please help! Is there any type of Medicine I can buy to treat them I fear all my fish have the same problem it's just a matter of time till they pass. There's about $75 in fish and im very worried about them!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Joshuabh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-10-2017, 09:53 AM
Planted Member
 
Attackturtle's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2016
Location: Florida
Posts: 158
What kind of test kit are you using?
Are you sure the tank is cycled? You post it is from Christmas but you posted late January about starting up a 20L. When did you add the fish? Temp? What is your water change schedule? I suspect you have an ammonia spike and something is amiss with your testing.

I have a fishless cycle going on in a tank now that is is currently on day 31 and I still cannot add fish and I too used filter media from an established tank. amm 0, nitrite off scale, nitrate off scale. I should have the nitrite fall off any day now and then I do a water change and am done but it is not something that can be rushed. PH and temperature affect cycle times too.
Attackturtle is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome