Need help figuring out deficiency - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-22-2020, 10:23 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2020
Posts: 12
Need help figuring out deficiency

Ammonia: 0
Nitrite: 0
Nitrate: 5-10ppm

Hey guys. I have a tank i’m adding plants to until it's heavily planted. Everything seems to be healthy, but the crypts (and edges on some water wisteria leaves) have been turning black. Everything else seems to be doing good and are really green, but at the same time everything is growing very slow, unlike the 10 gallon I had before this when everything grew like a weed.

One possible theory I have for the slow growth would be the fact that i was dealing with high nitrates (50-60ppm). Just got that under control today and down to 5ppm and will continue to monitor every other day. However, I have no idea what's causing the crypts to blacken up. The Jungle also isn't growing tall like I thought it would.

I dose osmocote root tabs and nilocg thrive as well. It is a 60 gallon tank with Nicrew full spectrum LEDS
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	05E42FF5-81C1-473E-AE52-C0B0768BE5EE_1595456542729.jpeg
Views:	23
Size:	3.36 MB
ID:	901219  

Click image for larger version

Name:	AA4D7B1E-9783-4FD3-8137-EE5328073903_1595456555046.jpeg
Views:	12
Size:	2.56 MB
ID:	901221  

Click image for larger version

Name:	C80386C2-F390-4181-84E2-9FB75216324C_1595456562521.jpeg
Views:	12
Size:	4.02 MB
ID:	901223  

ortkenj is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome