Vallisneria Dying :( - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-31-2018, 06:24 PM Thread Starter
Newbie
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2018
Location: Atlanta, GA, USA
Posts: 2
Unhappy Vallisneria Dying :(

Hello!

I just finished setting up my very first planted tank. It is only 5 gal, and just some driftwood and plants are in so far. Unfortunately, when I received the Vallisneria Americana Asiatica that I ordered online, it looked like it had not traveled well at all (the other 3 plants I received from the same vendor were great). The first picture attached is from when I received it Tuesday evening - the rest are from Thursday morning. The vendor has a 3-day live guarantee, so I've already emailed them about it, but thought I would post here in the meantime. I would prefer to be able to save it if at all possible. Do you all think it is a lost cause or is there something I could do to give it a chance? Thanks in advance for your advice!

Here are some details on my tank, in case they are useful:
5 gal
20lb bag of CaribSea Eco-Complete substrate (I had about 4 cups leftover that I didn't use)
Finnex FugeRay Planted+ LED Light
No filter currently (I have an internal one that came with the tank, but I'd really prefer to not use it so I'm trying it without first)
75 deg F
My tapwater pH comes in at around 8.2, but it settles down to around 6.9 after a while
Currently cycling (fishless), so I'm manually adding ammonia
No livestock, but eventual goal is 8-10 Chili Rasboras, several Ghost Shrimp, and a snail or two
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20180529_201831.jpg
Views:	27
Size:	89.2 KB
ID:	858377  

Click image for larger version

Name:	IMG_20180531_110847.jpg
Views:	26
Size:	70.5 KB
ID:	858385  

Click image for larger version

Name:	IMG_20180531_110827.jpg
Views:	18
Size:	119.9 KB
ID:	858393  

Click image for larger version

Name:	IMG_20180531_110819.jpg
Views:	25
Size:	108.7 KB
ID:	858401  

Katattack is offline  
Reply

Tags
plant advice, plant care, sick plants, vallisernia

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome