used amizonia II problem/question - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-29-2009, 11:27 PM Thread Starter
Algae Grower
 
oldpunk78's Avatar
 
PTrader: (111/100%)
Join Date: Nov 2008
Location: Anderson, CA
Posts: 6,404
used amizonia II problem/question

here is what i'm a little concerned with:



8 new liters of amizonia II + 4 liters amizonia II used for about 4 months. what's mixed in with it? it all looked the same before i filled the tank.

What would Honey Badger do?
oldpunk78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-06-2009, 09:42 PM
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2007
Posts: 1,785
Quote:
Originally Posted by oldpunk78 View Post
here is what i'm a little concerned with:



8 new liters of amizonia II + 4 liters amizonia II used for about 4 months. what's mixed in with it? it all looked the same before i filled the tank.
It could be bits of power sand which consists of bits of pumice(volcanic rock). IME, if you use an underlayer of power sand with ADA Aquasoil II, it is next to impossible to keep it from mixing with the ADA AS II if you ever dismantle the tank and try and remove the AS to reuse. If it is powersand, I doubt that it will cause issues. The only issue is that it may look a little unslightly until the plants fill in.
Homer_Simpson is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-06-2009, 09:44 PM
Planted Tank Guru
 
bsmith's Avatar
 
PTrader: (278/99%)
Join Date: Jan 2007
Location: St.Louis, MO
Posts: 9,060
Thats bad AS. Take one ball and smash it in your fingers. You will get that.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bsmith is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-07-2009, 01:06 AM
Planted Tank Enthusiast
 
milesm's Avatar
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Apr 2006
Location: HI
Posts: 711
milesm is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-09-2009, 11:02 PM Thread Starter
Algae Grower
 
oldpunk78's Avatar
 
PTrader: (111/100%)
Join Date: Nov 2008
Location: Anderson, CA
Posts: 6,404
oh wow, i forgot to look back here after no one replied for a while. thanks for the feed back guys.

i found out that the 'used' portion of the AS has the has powder stuff mixed in with it. almost all of it has settled at the bottom. i thought it might of been bad as well and smashed a little bit of it up. it did not look like the lighter colored particles at all. after the initial clouding(witch lasted for only a couple days), the water is crystal clear. and doesn't really cloud when i mess with it. i guess i could have been misled about the used stuff, but i'm not having any trouble yet. what could happen later on if there is indeed 'bad AS' mixed in?

edit - i just finished doing a little more research and it looks like i do have a little bit of the bad stuff. oh well... at least there is enough of the good stuff to cover it up. lol

man, i gave that dude a pt trader +1 too. i guess it is a good idea to only buy from people who you see post on a regular basis or know personally.

What would Honey Badger do?
oldpunk78 is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome