The Planted Tank Forum - View Single Post - My 75g, first time planted tank - 56k Warning
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 02-09-2013, 01:57 PM Thread Starter
Grimnokk
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2012
Location: OFallon, MO
Posts: 42
My 75g, first time planted tank - 56k Warning

Hey guys,

Been lurking here on the forums for a while now, trying to learn as much as I could. I got the tank planted last night, so I thought I would start a journal to keep track of progress (like most), or even lack of progress. I guess we'll see.

So I guess I should start with the list of things.

Equipment
  • Lighting - 48" AquaticLife T5 HO Dual Lamp
  • Filtration - Rena XP3 and SunSun 304B
  • Heater - I dont remember the type, but its a 300W Titanium
  • Substrate - 120 pounds Eco Complete
  • Working on my own Arduino Controller as we speak


Flora
  • Rotala Rotundifolia
  • Valisneria Spiralis
  • Watersprite
  • Rotala Macrandra
  • Purple Cabomba
  • Crypt Lutea
  • Dwarf Aquarium Lily
  • Anubias Barteri
  • Red Melon Sword
  • Red Ozelot Sword
  • Crypt Parva
  • Narrow Leaf Ludwigia
  • Narrow Leaf Java Fern
  • Crypt WendtiiTropica
  • Lilaeopsis Mauritius
  • Dwarf Saggitaria
  • Lilaeopsis Brazil

Fauna
  • 4 x German Blue Ram
  • 29 x Neon Tetra

As you can see I went with alot of different plants. Lets see how they turn out.

I set this tank up 4 weeks ago and added the fish. (And yes the tank was cycled before adding fish) Due to weather problems and just trying to figure out what I wanted, it took that long to get my plants. Anyways here is a picture of the tank before planting and even before adding the second filter with fish in. Sorry for the bad quality, it was a cell phone pic.



I will get more pictures up later today or tonight once the light is back on.

Last edited by Grimnokk; 02-09-2013 at 09:07 PM. Reason: Changing Title to match rules
Grimnokk is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome