First time going high tech need advice - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-17-2017, 12:02 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2017
Posts: 5
First time going high tech need advice

https://imgur.com/gallery/kt4sI

This is my 10gal planted aquarium. I've got ada powersand/Amazonia as substrate, a finnex planted + 24/7, and I currently dose flourish, I have a pressurized c02 on the way but for now am running DIY yeast until it arrives in the mail. Need advice on the lighting for the tank. I've been running it about a week on the 24/7 setting but I've read this isn't best for quick growth on my plants and I wanna make sure I get the most bang for my buck obviously a lush jungle with some neon tetras eventually. Would like some advice on wether I should just turn it on max for 6-8 hrs a day or leave it on the 24/7 setting? Any advice would be great really want this to thrive
Bcuzimbatman1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-17-2017, 12:06 AM
Wannabe Guru
 
sohankpatel's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jul 2015
Location: Naperville, Illinois
Posts: 1,617
Don't do max, try 50% and if algae doesn't show up, increase by 5% until it appears then back down. If it shows up at 50% back down until it stops growing. I do that on my 55g and have almost no algae.

A 17-year old that faces parental opposition in this hobby

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sohankpatel is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-17-2017, 12:11 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2017
Posts: 5
How do I set it to 50%? And do you also use a finnex planted + 24/7?
Bcuzimbatman1 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-17-2017, 12:12 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2017
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by sohankpatel View Post
Don't do max, try 50% and if algae doesn't show up, increase by 5% until it appears then back down. If it shows up at 50% back down until it stops growing. I do that on my 55g and have almost no algae.
How do I set it to 50%? And do you also use a finnex planted + 24/7?
Bcuzimbatman1 is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome