DIY jellow co2 not working - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 05-30-2008, 11:44 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: NYC
Posts: 113
DIY jellow co2 not working

I used the method and recipe from this link:
http://www.aquaticplantcentral.com/f...formula-2.html

It's been over 8 hours and I'm not getting any Co2. The only thing I may have done wrong is, after the jello chilled, I put I mixed the yeast in warm water, mixed it, poured it into the bottle, and then swished it around a bit.

I checked the bottle today and its not "firm" from gases produced in it. I opened up the bottle and I do smell what seems to be alcohol being produced, and even some small bubbles coming from the bottom of the bottle.

What did I do wrong?
krak256 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 12:28 AM
Banned
 
fshfanatic's Avatar
 
PTrader: (24/100%)
Join Date: Apr 2006
Location: Arizona
Posts: 5,279
Try a little more yeast. You didnt use sugar free jello did you?

Ehfipimp #273 ( Eheim Classic: 2260, 2217, Eheim Ecco: 2236, 2232 ) Fluval FX5

fshfanatic is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 12:35 AM
Planted Tank Guru
 
eyebeatbadgers's Avatar
 
PTrader: (62/100%)
Join Date: Aug 2007
Location: Hendersonville, TN
Posts: 2,485
Send a message via AIM to eyebeatbadgers
I'd bet you have a leak.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
eyebeatbadgers is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 12:58 AM
Banned
 
fshfanatic's Avatar
 
PTrader: (24/100%)
Join Date: Apr 2006
Location: Arizona
Posts: 5,279
If you open the lid and put your eye to the opening, can you hear a slight bubbling sound, eyebeatbadgers has a good point as well, you may have a leak.

Ehfipimp #273 ( Eheim Classic: 2260, 2217, Eheim Ecco: 2236, 2232 ) Fluval FX5

fshfanatic is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 01:01 AM
Planted Tank Enthusiast
 
retoid's Avatar
 
PTrader: (6/100%)
Join Date: Jan 2007
Location: Bellingham, WA
Posts: 623
Send a message via AIM to retoid Send a message via MSN to retoid
lol at sugar free jello
Yes you must have a leak. What did you use to make your setup? And what did you use to seal the holes and hose off with?

_____

Eheim Pimp #252
retoid is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 01:19 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: NYC
Posts: 113
damn. i might have used sugar free jello. i cant remember. am i supposed to use 2 of the big packets of jello, or the small ones?

i just added more yeast to the top. i can hear bubbling. if i used sugar free jello, then this wouldnt happen, right? or is it still reacting to the 2 cups of sugar? its not a lot of bubbles, but there are bubbles.

i just did the soap test to all the connectors up to the bubble counter. i dont see any bubbles being blown.
krak256 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-31-2008, 02:41 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: NYC
Posts: 113
ok now i feel stupid. i did have a leak...

i fixed it and now theres pressure. still no co2 coming out of the diffuser. i guess i have to wait until there's enough pressure to push the co2 out.
krak256 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 06-04-2008, 12:25 AM
Guest
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2007
Posts: 75
i kind of wished it was sugar free
hojimoe is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 06-05-2008, 07:45 AM
Planted Tank Enthusiast
 
i love planted tanks's Avatar
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Apr 2008
Location: las vegas,nv
Posts: 686
ya make sure you have sugar in with the yeast and put a thick epoxy around the tube where the cap is.i baught some thick epoxy at super walmart for under 2 bucks and it works great
i love planted tanks is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome