My slow start 10G - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-26-2015, 10:03 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Jan 2015
Location: Pittsburgh
Posts: 15
My slow start 10G

Looong time lurker here 1st time poster, finally though I'd share my humble 10. I bought 2 10G tanks last year bought lots of supplies and never actually set anything up until now

specs:
standard 10G AGA
20" finnex stingray and 1 finnex clip on LED
AC20 HOB
Hydor nano circulator
playsand w/ root tabs
need a mag scraper as seen on the pics

I just bought some plants Crypt Parva, Lutea and Hydrocotle Tripartita
alot of melt but i expected that. the tripartita is spreading already which is promising. Eventually i'll add some moss for the driftwood plus anubias petite and something for the background ??

as for fauna still undecided...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bDmS3c.jpg
Views:	53
Size:	60.9 KB
ID:	420698  

Click image for larger version

Name:	tr0do8.jpg
Views:	43
Size:	88.6 KB
ID:	420706  

Attached Images
 
MikeBurgh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-26-2015, 10:27 PM
Planted Member
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Apr 2013
Location: Texas
Posts: 164
I really like the hardscaping you have in there. It's going to look good!
Here is a thread on nano background plants that may give you some good ideas...
https://www.plantedtank.net/forums/sh...d.php?t=142354
HSA1255 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-07-2015, 11:25 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Jan 2015
Location: Pittsburgh
Posts: 15
Bumping this thread for a small update.
-added java fern 'tropica'
-added unknown purple'ish stem that has grown roots in unwanted places quite an eye sore.
-added anubias 'nana'
-crypts are all alive slowly seeing new growth
-sp. Japan is crazy I tried to take an overhead shot to show growth spread.

I also just installed a Fluval 88g c02 kit seems interesting going to give it a shot.

No real algae to speak of yet. still no fauna yet
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FrsmvJ.jpg
Views:	35
Size:	113.8 KB
ID:	426729  

Click image for larger version

Name:	IYj2PA.jpg
Views:	38
Size:	51.8 KB
ID:	426737  

MikeBurgh is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome