My first 34g planted tank journal thingy... - The Planted Tank Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:50 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
My first 34g planted tank journal thingy...

my 34g tank, new to the aquarium world... please do comment on it so that way i know what i did wrong
mahoro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:52 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
play around with the setting...
mahoro is offline  
post #3 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:54 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added some lava rocks to help hold the slope better...
mahoro is offline  
 
post #4 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:55 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
mahoro is offline  
post #5 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:57 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added some aquasoil on both sides
mahoro is offline  
post #6 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:58 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added white/yellow-ish sand in the middle
mahoro is offline  
post #7 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 10:59 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added more sand and soil
mahoro is offline  
post #8 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:01 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added some water... aka making some chocolatemilk...
mahoro is offline  
post #9 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:04 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
added some plants, a driftwood and more water, hook up the ehiem ecco filter
mahoro is offline  
post #10 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:06 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
few hours later, water still bad looking, play around with the light setting and opps, realized the incoming and outgoing tube wasn't hooked up to the tank.. still in a bucket
mahoro is offline  
post #11 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:09 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
hook the tubes up and added more water then check on it again in few hours only to find out forgot to load the media basket which was in the kitchen sink...
mahoro is offline  
post #12 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:11 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
play with the light again, water is a tid bit better.. or maybe its because the 50/50 light that came with the tank... will be gone til after wed. afternoon, hope the water will clear up by then.
order some spraybar, hagen co2 and a sponge filter last week.. hope i get it by end of the week
mahoro is offline  
post #13 of 128 (permalink) Old 12-23-2007, 11:19 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
i know i'll probly need new lights... it has 2 sets of lights... one is one of those 50-50 65watts in a corallife light stand the other is a smaller stand with a 18watts 30inch true actinic 03 blue lamp.... whatever its for... what kind of lights should i be getting? most of the plants i plan to keep are low lights to med. lights and i plan on running it 8 - 10 hrs a day...
mahoro is offline  
post #14 of 128 (permalink) Old 12-24-2007, 07:05 AM
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2006
Location: Houston TX
Posts: 24
you most likely can get away with the lighting you have. It's better to have moderate light versus too much! Trust me on this, you dont want to deal with algae! the general rule is 2wpg with stock lights, t8 bulbs with a poor reflector or no reflector. 1 to 1.5wpg with a good reflector. I personally use 1wpg but I have a very good reflector that I paid a pretty peny for. I dont get algae and my plants grow well. I think its better to have an algae free tank and have the plants grow healthy than try to tweak the wattage for max growth.
leelee is offline  
post #15 of 128 (permalink) Old 12-25-2007, 05:52 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
mahoro's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Princeton, TX
Posts: 796
i change out one of the blue light back to its org. light.. coralife t5 10,000k... i am thinking about keeping that 65watts 50-50... and was thinking about running that 10k light for 6 hrs... then run the 50-50 for 4 - 6 hrs...
mahoro is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome