The Planted Tank Forum - View Single Post - 10 gallon first nano build!
View Single Post
post #10 of (permalink) Old 04-28-2019, 09:10 PM
Discusluv
Planted Tank Guru
 
Discusluv's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Dec 2017
Location: Elk Grove, California
Posts: 2,407
Quote:
Originally Posted by varanidguy View Post
Todayís update: No pictures today because nothing has been added.

Ammonia is at 0.25 ppm, nitrite 0 ppm, and nitrate near 10 ppm. My tap has 0 across the board so feeding the tank ammonia has been working. Iím not going to dose ammonia today to see if that 0.25 gets consumed.

Things seem to be progressing nicely but the absence of nitrites is making me slightly nervous, but it could be a result from adding a sponge squeezing from an established tank.

Canít wait for the plants to establish. Still on the prowl for a crypt pink flamingo as a centerpiece plant.

Edit: I have been adding KH2PO4 and some CSM+B for the plants, but I have omitted the KNO3 right now since Iím dosing ammonia. Also used some NilocG GH booster.


Sent from my iPhone using Tapatalk
The rockwork looks really nice. So far so good! Keep us posted.

180 g. low tech w/ wild South American cichlids, corydoras eques, and African Congo riverine tetras.
60 g. low tech w/ F1 Alenquer pair /Stendker "Tefe" discus and wild Altum Angels
30 g. low tech w/ Wild Tucano tetras
30 g. low-tech African Biotope
Discusluv is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome