What are my swords missing? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-16-2015, 12:38 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Sep 2013
Location: USA
Posts: 774
What are my swords missing?

180 gallon tank
70 gallon sump

using dry ferts and root tabs

KNO3 (approximately 3 teaspoons)
KH2PO4 (approximately 1/2 teaspoon)
K2SO4 (approximately 2 teaspoon)
Plantex CSM+B (approximately 1.5 teaspoons)
Iron Chelate (approximately 3/4 teaspoon)

Mon - KNO3, KH2PO4, K2SO4
Tues - Plantex, Iron Chelate
Wed - KNO3, KH2PO4, K2SO4
Thur - Plantex, Iron Chelate
Fri - KNO3, KH2PO4, K2SO4
Sat - Plantex, Iron Chelate
Sun - 50% water change no dosing
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0615152001.jpg
Views:	41
Size:	37.7 KB
ID:	485922  

Click image for larger version

Name:	0615152002.jpg
Views:	29
Size:	28.4 KB
ID:	485930  

Click image for larger version

Name:	0615152002a.jpg
Views:	26
Size:	38.2 KB
ID:	485938  

FishStix is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-16-2015, 12:51 AM
Algae Grower
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Jun 2015
Location: Cleveland, OH
Posts: 15
What kind of root tabs are you using? When I used store-bought tabs they didn't help my swords too much. When I used Osmocote+ root tabs, they flourished.
RadMax8 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-16-2015, 01:01 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Sep 2013
Location: USA
Posts: 774
Osmocote+ root tabs, I always buy them from someone on this site.
FishStix is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-16-2015, 04:31 PM
Planted Tank Enthusiast
 
micheljq's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Oct 2012
Location: Quebec
Posts: 963
I do not know, my sword is doing fine with EI dosing and I do not put any ferts directly in the substrate. My substrate is a mix of Flourite and another clay with good CEC though.

Your swords looks fine except for some brown spots.

Michel.

Plants and algae grower.
micheljq is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-16-2015, 04:36 PM
Algae Grower
 
PerfectDepth's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2014
Location: Iowa
Posts: 82
Are they new? Looks like it could be the emersed-form leaves dying off.
PerfectDepth is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome