black edges in low tech planted tank - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-13-2011, 01:10 PM Thread Starter
Wannabe Guru
 
shane3fan's Avatar
 
PTrader: (14/100%)
Join Date: Nov 2009
Location: Athens Ga.
Posts: 1,245
black edges in low tech planted tank

I have a 50 gallon breeder, (2) 2x21w T5NO fixtures on top of tank-on for 7 hrs, no CO2, Aquasoil, Rootmedic root ferts, a dash of macro dry ferts and a dose of flourish comprehensive every week or two ( base my dosing on Tom's non CO2 thread at the Barr Report ) PACKED with sword plants ( approx 20 swords of different types ) and Apongeton sp.

I got the swords from a member of this forum and they died off some when I put them in my tank ( similar to crypt melt, just not as quick or severe ) I chalked it up to acclimation due to changing water conditions. I have lots of new growth but as the leaves grow the edges start to turn dark brown or black. It doesnt happen on all of the leaves, but a lot of them. Mostly the smaller swords. It doesnt appear to be algae, in fact I dont see an algae at all in this tank so far. I assume its a shortage of some nutrient, but Im not sure which one. Anyone experience this before and know what caused it?

I am at work right now and dont have any pictures. Thanks in advance for any input or suggestions.
shane3fan is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome