My plants have a Deficiancy? HELP! - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 05-19-2011, 12:16 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2010
Location: springdale ar
Posts: 50
My plants have a Deficiancy? HELP!

Ok my plants are freaking!

29 gallons with 4 17 watt t8s


ferts=
flourish comp 5ml twice a week
api leaf zone once a week 15ml
seachem nitrogen 4ml every other day ( nitrates keep reading 0)

The last pic is of my oebt - he is turning red (dont know if it is related)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02013.JPG
Views:	60
Size:	110.9 KB
ID:	30987  

Click image for larger version

Name:	DSC02014.JPG
Views:	58
Size:	98.1 KB
ID:	30988  

Click image for larger version

Name:	DSC02015.JPG
Views:	56
Size:	134.3 KB
ID:	30989  

Click image for larger version

Name:	DSC02016.JPG
Views:	60
Size:	133.7 KB
ID:	30990  

Click image for larger version

Name:	DSC02017.JPG
Views:	56
Size:	139.6 KB
ID:	30991  

rpddink is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-19-2011, 12:17 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2010
Location: springdale ar
Posts: 50
Sorry picslooked better befor up load
rpddink is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-19-2011, 04:41 AM
Planted Tank Guru
 
PTrader: (84/100%)
Join Date: Dec 2005
Location: Sacramento, CA
Posts: 21,012
You probably have medium light, so you will need to provide nitrates, phosphates, potassium, trace elements, and possibly calcium and magnesium. If you read the sticky on fertilizing schemes, and follow the method described there, you should have all the nutrients you need in the tank, other than carbon (CO2), which would do a lot of good for the plants - even DIY CO2.

Hoppy
Hoppy is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-19-2011, 01:47 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2010
Location: springdale ar
Posts: 50
I forgot to say - I put in co2 to a "riccia" green color on my drop checker.
rpddink is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 06-11-2011, 08:57 PM
Planted Tank Guru
 
Hilde's Avatar
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: May 2008
Location: Mableton, GA
Posts: 6,255
So now you have Co2 injected in the tank?

If no change I think Gh booster or Seachem trace and Seachem root tabs would help. If not injecting Co2 need Seachem Excel.
Hilde is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 06-11-2011, 11:55 PM
Planted Tank Guru
 
PTrader: (84/100%)
Join Date: Dec 2005
Location: Sacramento, CA
Posts: 21,012
You apparently aren't dosing any phosphates. That will slow down the plant growth to a crawl.

Hoppy
Hoppy is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 06-12-2011, 08:18 PM
Wannabe Guru
 
PTrader: (29/100%)
Join Date: Mar 2010
Location: Jersey Shore
Posts: 1,167
My first guess would be iron.
snausage is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 06-12-2011, 09:31 PM
Wannabe Guru
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Feb 2011
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,701
His may help you figure out what missing
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	plantdeficiency.jpg
Views:	48
Size:	91.4 KB
ID:	31653  

Steve001 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 06-13-2011, 03:16 AM
Planted Tank Guru
 
PTrader: (84/100%)
Join Date: Dec 2005
Location: Sacramento, CA
Posts: 21,012
Without even looking at the plants you have a phosphorous deficiency unless you dose it.

Hoppy
Hoppy is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome