Do I have a Deficiency? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 06-09-2019, 03:44 AM Thread Starter
Newbie
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Do I have a Deficiency?

Hello,


I have been following the forum for a while and finally felt I was ready to post for some help. Overall, I feel my plants and tank are doing pretty good; however, I have a few annoyances that I would like help with. Currently I am fighting the following:



1. Minor breakouts of green spot algae on my glass
2. BBA on an unknown tall grass plant that refuses to go away (caused by a breakout about two months ago, it won't go away) and the plant itself is not growing well, but not withering either.

3. Leaves on my Water Wisteria get brown lines and and wilt after maturing (the plants themselves are growing okay)
4. My java fern does not appear to be growing and has black lines on the leaves

5. My Amazon sword is growing well but once the leaves become very mature they begin to show holes.



My tank Stats:
Size: 5 Gallon
Fish: 2x Tetra, 3x Harlequin Rasbora, 1x Chinese Algae Eater
Filter: Aqua Clear HOB, Sponge & Bio
Water Change Schedule: 50% once a week

Light: Finnex 24/7
Light Cycle: Indirect sun light, three hours of Finnex on high and three hours of moon (blue) - Any more light tends to produce algae buildup in my filter sponge and BGA on my anacharis

Ferts: Flourish (dosed once a week per instructions); Excel Flourish (dosed everyday); root tabs near Amazon Sword

Substrate: Generic gravel from pet store



Water Parameters (Measured exactly one week after 50% water change)
Conditioner: Prime

Temp: 78.5
PH: 8.2
Ammonia: 0
Nitrite: 0
Nitrate: 10 ppm

KH: 8/ 143 ppm

GH: 9/ 161 ppm



I think some of the issues I am having (minor spot algae and non-existent Java fern growth) must be a symptom of lack of nutrients. I am hoping someone can take a look at the photos I posted and see if they can identify anything obvious. I have been thinking of switching from Flourish to Thrive for my liquid fert but I do not want to spend the money on that until I have more information on what I am missing (if anything).



Thank you for you help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190606_151442.jpg
Views:	10
Size:	342.6 KB
ID:	882569  

Click image for larger version

Name:	20190606_165059.jpg
Views:	9
Size:	287.8 KB
ID:	882571  

somail is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome