What am I lacking nutrient wise? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-28-2016, 09:25 PM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2016
Posts: 8
What am I lacking nutrient wise?

I'm using EI method for dosing dry ferts. Mainly Kno3 khpo4 and Plantex +b. I've been testing my nitrates and phosphates with nutrifin test kits. Nitrate is a little hardbut it's somewhere between 10 and 20 ppm. Phosphates are between 1-2ppm. Dont have an iron test kit anymore. And CO2 wise I have about .8 ph drop using a digital controller with pressurized co2

My sword plants have brown spots forming in both old growth and new growth. It's growing tons of new leaves, though they are a bit shorter than they used to be since i started this new tank. Dosing the same way i used too, but now I"m getting trouble.photo 2 [145955].jpg
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo 2 [145955].jpg
Views:	110
Size:	63.3 KB
ID:	625274  

Click image for larger version

Name:	photo 1 [145953].jpg
Views:	70
Size:	96.4 KB
ID:	625282  

Mike.B is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-29-2016, 12:22 AM
Planted Member
 
Nazasaki's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Sep 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 175
Are these plants from another tank? How long ago did you put them in tank? From my expirence I transferred anubias Nana to a new tank and the leaves began to not do so well and die off. The new shoots came in looking great. Maybe adjusting to the new water quality??

"Until one has loved an animal a part of one's soul remains unawakened" ~ Anatole France
Nazasaki is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-29-2016, 12:59 AM Thread Starter
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2016
Posts: 8
MY 70 gal sprung a leak and I replaced with a 90. Same plants from previous tank. Same substrate too. They've been in this tank now for about 6 weeks.
Mike.B is offline  
Reply

Tags
None

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome