bacterial infection symptoms??? - Page 2
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Shrimp & Other Invertebrates


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-27-2014, 08:23 PM   #16
just5398
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2013
Location: United States
Posts: 103
Default

Nothing special, just cherries. =/

Treated panacur for hydra a few weeks ago but that was it. No other occupants either. I can't set the temp, mely it's a preset Type heater. it is extremely disheartening to say the least.

Last edited by just5398; 01-27-2014 at 08:28 PM.. Reason: Addition
just5398 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2014, 08:58 PM   #17
dubels
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (10/100%)
Join Date: Jun 2012
Location: CA
Posts: 307
Default

I have had luck with turning off the heater and using paraguard. Currently fighting it in my PFR tank that I just revived. I might try what Lex suggested and dose with Maracyn II next week once after a big water change if things don't improve.
dubels is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-27-2014, 09:50 PM   #18
just5398
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2013
Location: United States
Posts: 103
Default

Good luck dubels. It's so defeating...
just5398 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-28-2014, 07:34 PM   #19
dubels
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (10/100%)
Join Date: Jun 2012
Location: CA
Posts: 307
Default

Just reporting in. Paraguard and lower temps seem to be working again. The shrimp I pulled from the tank in a hospital Tupperware container is doing well. After an hour long paraguard treatment at 3x the dose he has been getting fresh water changes consisting of tank water treated with paraguard. His limbs appear to be less brittle, the cloudiness has gone away slightly, he is moving around again and this morning there was a fresh molt.

Paraguard and lowering temps help out. I think I got the bacterial infection because I just added new shrimp to the tank and changed around the lighting. I went from 13w daylight bulbs on my 10g to two 23w daylight bulbs with added tinfoil lining, which caused a huge rise in my tank temps when the heater was on. I unplugged my heater and the shrimp all seem happier and there are no more cloudy brittle looking shrimp in my tank. Still going to treat paraguard for one more day. This treatment has been going on for about two weeks but only really took off when I noticed the hot tank temps and pulled the heater.
dubels is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2014, 12:45 AM   #20
just5398
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2013
Location: United States
Posts: 103
Default

Well, they're all gone now. So frustrating.
just5398 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-01-2014, 07:29 PM   #21
just5398
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2013
Location: United States
Posts: 103
Default

I will continue to run the tanks unoccupied for a while. Right now money is super tight so I won't be rushing into restocking.
Thanks again everyone.
just5398 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012