Help w/ Aqueon Pump: Evolve 8 sp-98???
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Equipment


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2014, 02:11 AM   #1
duganderson
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 72
Default

Help w/ Aqueon Pump: Evolve 8 sp-98???


The pump Aqueon sp-98 pump quit working on my Evolve 8 tank after about 6 months use. I'm guessing it needs to be cleaned. How do I do this?

Any other suggestions?

Thanks, Doug
duganderson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-07-2014, 02:27 AM   #2
TekWarren
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (6/100%)
Join Date: Oct 2013
Location: Twin lake, MI
Posts: 711
Default

I think there is a cover that pops off? But probably not really accesable for cleaning. Soak it really hot water maybe. If it's dead you can get a similar pump for cheap at harbor freight, get the smallest they have, should be under $10.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
TekWarren is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 03:16 AM   #3
duganderson
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 72
Default

I searched before I posted but did not see this. This video shows how to clean it.....

https://www.youtube.com/watch?v=8-op9DP2uvc
duganderson is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:53 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012