TECK's 10 gallon addition
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Tank Journals


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2014, 10:25 PM   #1
TECKSPEED
Planted Tank Enthusiast
 
TECKSPEED's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Reading, Pennsylvania
Posts: 637
Default

TECK's 10 gallon addition


Hows it going guys/gals,

recently setup my 10 gallon tank i picked up from the dollar/gallon sale with a all stone hardscape and various forms of rotala as my plants with some s. repens and dwarf sag. I recently made the journey down to That Fish Place that is kind of famous but not famous unless you live in eastern PA. Anyway back to business. While at the pet store i picked up some lambchop rasboras (six of them) to put into the ten gallon that i will put my betta into after i put theses rasboras in. Let me know what you think of the tank as a whole. Below are specs and some questions

Specs:
Floramax substrate with MGOPM underneath it
generic topfin 50 watt heater
AC30 filter
Sieryu Stone hardscape

All forms of rotala
S. Repen
Dwarf Sag
Water lily (soon to come)
Crypts (soon to come)

What id like to know from you guys is:

- The rasboras are peacful, how will they do with a betta, anyone have any experience with this?
- How many rasboras can i fit in this tank if its only going to be rasboras and the betta
- Will the rasboras breed?

Thanks guys below are some pictures, I will try and update things periodically
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CAM00190.jpg
Views:	20
Size:	93.1 KB
ID:	263122  

Click image for larger version

Name:	CAM00191.jpg
Views:	14
Size:	137.5 KB
ID:	263130  

Click image for larger version

Name:	CAM00192.jpg
Views:	16
Size:	103.0 KB
ID:	263138  

__________________
TECKSPEED is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-21-2014, 12:24 AM   #2
kcoscia
Wannabe Guru
 
kcoscia's Avatar
 
PTrader: (17/100%)
Join Date: Jul 2013
Location: Massachusetts
Posts: 1,038
Default

It's not about the rasaboras personalities, its all about the betta. Some have major attitudes, some don't
kcoscia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2014, 12:42 AM   #3
TECKSPEED
Planted Tank Enthusiast
 
TECKSPEED's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Reading, Pennsylvania
Posts: 637
Default

well theyve been together for a few hours and the betta seems pretty uncaring as far as having others in the tank, how many rasboras could i get into a ten gallon with just that betta?
__________________
TECKSPEED is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2014, 01:39 AM   #4
pinkman
Planted Member
 
pinkman's Avatar
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: May 2013
Location: Nor★Cal
Posts: 164
Default

tank looks really nice, the stone layout looks good. like kcoscia said, its going to bee
on the betta. i have a similar set up 10gal, with ac20, 1 betta, 6 ember tetras, 7 neons,
and 3 otos. filtration is fine, levels are great. i dont think you would have a problem with
around 12 harlequin rasbora. i like to use the aqadvisor tool to give me a rough idea of what
im working with, and then go from there research/questions etc.
Code:
http://www.aqadvisor.com/
__________________
pinkman is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2014, 01:48 AM   #5
TECKSPEED
Planted Tank Enthusiast
 
TECKSPEED's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Reading, Pennsylvania
Posts: 637
Default

dang never heard of it thank you, i went to the pet store and the lady said i was wrong, with putting my betta in with the rasboras. LOL i mean after all we are in the aquarium hobby and know a bit. would you go with all of the same rasboras or two different types im a big fan of these copper rasboras. BTW thanks for the compliments
__________________
TECKSPEED is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2014, 02:05 AM   #6
parrottbay
Planted Tank Enthusiast
 
parrottbay's Avatar
 
PTrader: (14/100%)
Join Date: May 2012
Location: Jacksonville, NC
Posts: 501
Default

Does this tank have Co2?
parrottbay is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2014, 02:30 AM   #7
TECKSPEED
Planted Tank Enthusiast
 
TECKSPEED's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Reading, Pennsylvania
Posts: 637
Default

No co2 just generic excel and dirt with a planted plus by Finnex for lighting

Sent from my LG-E980 using Tapatalk
__________________
TECKSPEED is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012