Adding Substrate
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Local Pet Stores, Clubs, and Conventions > New York


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2013, 02:35 PM   #1
furnfins
Planted Tank Enthusiast
 
furnfins's Avatar
 
PTrader: (8/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: Brooklyn,NY
Posts: 512
Default

Adding Substrate


I was wondering if I can add more Eco complete to my 40b.
Do I have to take out the fish and do it?
I have a 10g with eco in it and actually I could have added more to my
40b it's only got an inch or so up front.
furnfins is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-12-2013, 03:27 PM   #2
JoraaĐ
TÝrŰd ─▀ˇűt ╦σ R╔├ÝrŰ
 
JoraaĐ's Avatar
 
PTrader: (340/100%)
Join Date: Jun 2009
Location: At Home!!!
Posts: 4,834
Default

Eco complete is new or used? If new rinse and you are good to go with out taking out fish but I would suggest you to do water change once added in tank, If it is used you have to wash multiple time and add in tank and do water change... no need to take fish out.
__________________
Cheers!!!
¬J
"The future's uncertain, and the end is always near."

Last edited by JoraaĐ; 01-12-2013 at 04:18 PM.. Reason: ```
JoraaĐ is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2013, 04:00 PM   #3
acitydweller
ओं मणिपद्मे हूं
 
acitydweller's Avatar
 
PTrader: (174/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: New York
Posts: 7,677
Default

+1 the concern with used is the threat of leeching anything unknown back into the water column. As it likely harboured detris for however and wherever it was, its better to be safe than sorry.
__________________
"I am Groot", the faithful protector
acitydweller is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 01:10 PM   #4
furnfins
Planted Tank Enthusiast
 
furnfins's Avatar
 
PTrader: (8/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: Brooklyn,NY
Posts: 512
Default

Thanks guys, I only had one blue gourami in that tank for a few weeks. I put him in there for Q because he got into a fight with the other BG. So no real bad stuff in that tank. I'll just wash it all off today and use it after a cleaning. thanks again
furnfins is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 02:19 AM   #5
Adam T
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2012
Location: New York
Posts: 53
Default

I just added another bag of eco complete to my tank to cover the stratum and aid in keeping plants down. I took two buckets of water dumped the bag in to one then grabbed handfuls rinsed in the other bucket then added to tank... tank stayed crystal clear and I added almost the whole bag.
Adam T is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012