Problem with Grand Solar I Metal Halide
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Lighting


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2012, 07:08 PM   #1
thegr8wendt
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2012
Location: Honolulu
Posts: 6
Default

Problem with Grand Solar I Metal Halide


Aloha

I have an ADA Grand Solar I. A few days ago the 150w Metal Halide bulb burnt out. Luckily I had a replacement. Unluckily I think there may be something wrong with the ballast or light. The MH bulb will only stay lit for about an hour then turn off for 15 minutes, then turns back on & repeats the process.

To answer a few of your questions...the ballast is hung outside of the stand with proper airflow, all of the connections have been checked & re-checked, I removed the timer to help troubleshooting. The Power Compact fluorescent lights are not affected. Also the ballast is very hot to touch and is making more noise than I remember.

Have you seen this problem before?

Update...the MH appears to remain lit when a fan is blowing on the ballast.

Last edited by thegr8wendt; 12-11-2012 at 09:08 PM.. Reason: update
thegr8wendt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012