Do I need ferts?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Fertilizers and Water Parameters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2012, 01:47 AM   #1
Perryboat
Algae Grower
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Jul 2012
Location: Hamden, CT
Posts: 70
Default

Do I need ferts?


Heres's the setup:

16 gallon tank
Eco-complete substrate
Pressurized co2
36W PC

I only have dwarf hairgrass, HC and moss.

What I've been noticing is the HC stems and leaves are somewhat flimsy, as if its ready to melt, but then I also see new growth. I know they are growing because I am trimming every 2 weeks. Do I need ferts? Here's a quick picture of tank and HC. Any advice will be appreciated. Thanks



Perryboat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-15-2012, 02:15 AM   #2
Diana
Planted Tank Guru
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jan 2010
Location: Contra Costa CA
Posts: 7,710
Default

Yes, you cannot keep up the plant growth without fertilizers. Did you use any slow release products under the substrate?

Do you have fish or shrimp in the tank? Fish food contains enough nutrients for a low tech tank, mostly, but not enough for higher light, and pressurized CO2.
Diana is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:36 AM   #3
Perryboat
Algae Grower
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Jul 2012
Location: Hamden, CT
Posts: 70
Default

thanks. No, i didnt use root tabs or anything like it. I will start dosing ferts then. Thanks again!
Perryboat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:55 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012