Testing out some 10W Chinese LEDS - Page 14
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > DIY


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-26-2012, 10:22 PM   #196
DanCottle
Algae Grower
 
PTrader: (10/92%)
Join Date: Apr 2011
Location: Clarks Summit, PA
Posts: 127
Default

I finally got my led and custom housing up and running. Its a single 10w about 21inches from substrate over my 18inch cube. I may lower it an inch or so but seems plenty bright for now I think. I have mini pellia and fissidens in this tank so high light isnt really needed. I will be making one for a brackish tank soon. Ill post a pic or maybe video one of these days.
DanCottle is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-06-2012, 03:35 PM   #197
Mcg177
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2011
Location: bunnell fl,
Posts: 34
Default

Any update on the growth you guys are getting?
I just purchased 2 of the 10w led's for my 20long and cant wait to build it.
__________________
http://www.facebook.com/FlaglerFishkeepers
"You will find fish-havers everywhere, when you find fish keepers, is when you get lucky." -caton
Mcg177 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 08:42 PM   #198
shrimpNewbie
Wannabe Guru
 
shrimpNewbie's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: May 2011
Location: california, orange county
Posts: 1,891
Default

Quote:
Originally Posted by Adkins.its View Post
I would say no even close.
And you would be wrong and surprised, put 90 degree lenses on them and it will out do your t5 single bulb no prob
shrimpNewbie is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 03:24 AM   #199
madhatter4
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Plano, Tx
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by Mcg177 View Post
Any update on the growth you guys are getting?
I just purchased 2 of the 10w led's for my 20long and cant wait to build it.

Here is a photo taken on June 3rd.


Here is June 7th, 4 days later


I have 12 10 watt LEDs running at 78% duty cycle for 8 hours. I have not been using my T5s during this time, LED only + co2/ferts. Im guessing that I am running around 700mA per LED. I will measure tomorrow and post.

My tank is 24" tall. MY DHG Belem is spreading, Ludwigia Red (planted on June 2nd) has grown an inch or two, and Rotala Magenta is doing better. I also have had some fissidens and subwassertang pop up out of nowhere in the past two weeks.

For me, the LEDs are doing great. Been running for over a year with no issues.
madhatter4 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 01:33 PM   #200
madhatter4
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Plano, Tx
Posts: 142
Default

I measured my amperage this morning and was off on my above guess. I forgot I had adjusted the output of my power supply to ~11 volts from 12. At 78% duty cycle my LEDs are using 6.6 Amps (~550 mA each).

So at roughly half the rated power of the LEDs, I am getting measurable growth in a 4 day span.
madhatter4 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 05:37 PM   #201
hcker2000
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ohio
Posts: 62
Default

Glad to see this thread still alive. My plants are all doing really well. The dwarf hair grass is spreading and none of it has died. I figured sure some of it or all of it would as I have never attempted to grow it before.

The wisteria is growing very well. Probably an inch a week.

Keep in mind I'm not running any CO2 and only have 1 fertilizer stick worth of fertilizers in there and they are about due for replacement.

The algae bloom that happened has died back which is great. Still havn't bothered with a fan yet. Oh and rubber bands suck for mounting the drivers as they dry out and break.
hcker2000 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 07:28 PM   #202
daz4321
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2012
Location: uk
Posts: 15
Default

any idea on how many i would need to run over a 2ft cube for med to high light? with co2
daz4321 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 07:55 PM   #203
shrimpNewbie
Wannabe Guru
 
shrimpNewbie's Avatar
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: May 2011
Location: california, orange county
Posts: 1,891
Default

Quote:
Originally Posted by daz4321 View Post
any idea on how many i would need to run over a 2ft cube for med to high light? with co2
Just run one 50w epistar from acrc ebay store, the led itself is $80 however it can be run at 125 watts if you have a driver capable of doing so, it would be more than enough at 50w though trust me
shrimpNewbie is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 10:03 PM   #204
Mcg177
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2011
Location: bunnell fl,
Posts: 34
Default

Quick question I just bought 2 of the square ones off eBay and was wondering about using old 12v chargers I have around the house as drivers (trying to do it super duper cheap) I have 3-4 12v .7A chargers from old electronics lying around and was thinking I could use these instead of buying drivers.
What's your thoughts?

Sent from my Desire HD using Tapatalk
__________________
http://www.facebook.com/FlaglerFishkeepers
"You will find fish-havers everywhere, when you find fish keepers, is when you get lucky." -caton
Mcg177 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 11:09 PM   #205
madhatter4
Algae Grower
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Dec 2007
Location: Plano, Tx
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by Mcg177 View Post
Quick question I just bought 2 of the square ones off eBay and was wondering about using old 12v chargers I have around the house as drivers (trying to do it super duper cheap) I have 3-4 12v .7A chargers from old electronics lying around and was thinking I could use these instead of buying drivers.
What's your thoughts?

Sent from my Desire HD using Tapatalk
You can use them but you will need a ~17.128 ohm series resistor rated for at least 8.3 watts otherwise you may fry the power adapter and or the LED.
madhatter4 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 08:56 PM   #206
blackdog76
Algae Grower
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: San Rafael
Posts: 84
Default

Had a lot of cuba dying no matter what combinations I tried until I started focusing on the substrate. The Fluval Plant Stratum seems to be the only substrate the cuba is interested in gowing healthy in. It's finally starting to carpet again after all these months of trial and error.

At the start:



About 3 months ago (cuba's leaves are small, roots not extending, and thin stems. Just barely hanging in there):



Current (leaves look way better, roots extending down into the substrate nice and deep, stems are thick and green) :



Light doesn't seem to be the culprit. Lights are still going strong at full power. This was a test after all so I'm running them at max.
blackdog76 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 03:31 AM   #207
Mcg177
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2011
Location: bunnell fl,
Posts: 34
Default

ok so i bought 2 of these with the drivers from eBay and i hooked one of them up and held it above my tank (20gal long) and it didn't seem that bright? (god forbid you look at the led itself you'll go blind..) my question is do you think i should do more than two on a 20 long?
__________________
http://www.facebook.com/FlaglerFishkeepers
"You will find fish-havers everywhere, when you find fish keepers, is when you get lucky." -caton
Mcg177 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 03:24 PM   #208
boxhead1990
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2011
Location: australia
Posts: 325
Default

I was running 12 3 w chineese diodes over my 60 with good results now there going over my 3 footer

And lets say there bloody bright

When I grt the tank sorted il post pictures

I got mine as a kit on eBay (led's, heats sinks, driver)

Im interested to see how my crypts and hc go in this set up



Sent from my ST25a using Tapatalk 2
boxhead1990 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2012, 02:08 PM   #209
boxhead1990
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2011
Location: australia
Posts: 325
Default



So this is day one still need to clean up the substrate a bit tho

Sent from my ST25a using Tapatalk 2
boxhead1990 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:55 AM   #210
csf
Planted Member
 
PTrader: (18/100%)
Join Date: Jul 2003
Location: Charlotte, NC, USA.
Posts: 185
Default

I'd think lenses are pretty important here, right?
csf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:56 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012