Did I make a booboo?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Fertilizers and Water Parameters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2004, 08:10 PM   #1
jmiz16
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2004
Location: Rockland County, NY
Posts: 157
Default

Did I make a booboo?


Hi guys,
My tank is about 4 months old. I have no messurable amounts of nitrite, amonia, or nitrate. My ph is 7 , gh 6 and kh is 4. I am using a Red Sea test kit for all. I add about 2 bubbles per second of co2. My plants are growing well but I still get algae on the glass. I clean the algae about every other week. My tank is about 3/4 fully planted , with about half those plants being bunch. Algae for the most part is green, maybe a lilttle brown or red on the back glass. But it is hardly noticable if I clean the glass every 1-2 weeks.
When you guys say that you have no algae, do you mean NO algae at all? Should I have not been adding liquid plant food? I have been doing that for all 4 months. By what I have just read, I should not have been adding yet. Also, do you guys talk alternative ways to get PO and Mg in the tank from cheaper sources other than pre-mixed store bought?
jmiz16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-07-2004, 10:51 PM   #2
malkore
Planted Tank Guru
 
malkore's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2003
Location: Lincoln, NE
Posts: 2,165
Default

After the first 4 weeks you should be dosing the tank with ferts.
you make no mention of your lighting levels, so I can't comment on Co2 or fertilizing until we know lighting type, and wattage/intensity.

Even with a perfectly setup system you will likely get spot algae on the glass. Just scrub it off.

I have hard water so I don't dose Mg. I get pure KNO3, K2SO4 and KPO4 from Curt at www.plantgeek.net
You can also order from www.gregwatson.com
__________________
Malkore
Filstar XP2 PIMP #3
Visit my aquarium pages - see specs on my tanks, and photos of how they've evolved
malkore is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-08-2004, 03:13 AM   #3
jmiz16
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2004
Location: Rockland County, NY
Posts: 157
Default

sorry , I have 6*96 watt power compacts, my tank is a 240 gallon. 2 bulbs are 6700k, 2 bulbs are 5500k and 2 bulbs are 8800k. all bulbs are 4 months old.
My CRYPTS wont grow, but they dont die either. No luck with ludwig rep. java fern grows very nicely as does my rotala mac. Oh yeah my corcscrew val and sag. wont grow or die either.
jmiz16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-10-2004, 08:21 AM   #4
Laith
Planted Tank Enthusiast
 
Laith's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jul 2004
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 670
Default

Your current CO2 is at 13-14ppm. Try to lower your pH to around 6.7 or 6.8 to get the CO2 levels up past 20...

That should help (along with ferts).
Laith is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to properly make a mound/hill?? chrisl General Planted Tank Discussion 17 07-19-2005 10:43 PM
I want to make a 29 gallon planted tank charliet@ng General Planted Tank Discussion 7 08-06-2004 08:32 AM
Does Eco-Complete/Fourite make sand look "ugly"? YourPalCM Substrate 6 06-03-2004 04:38 PM
Geo's 7 Gallon Bowfront (56k go make a sandwhich) Geo Tank Journals 45 05-14-2004 10:38 PM
how to make that bed of grass o snap its eric General Planted Tank Discussion 16 01-15-2004 10:46 PM


All times are GMT. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012