white algae on java moss?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Algae


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2009, 02:18 AM   #1
HEINEKEN357
Planted Tank Enthusiast
 
HEINEKEN357's Avatar
 
PTrader: (16/100%)
Join Date: Feb 2006
Location: las vegas
Posts: 551
Default

white algae on java moss?


Tank has high light 216w t5ho, 55g, co2 30+. Since I put this moss into my 55g I have some white algae it looks like on the moss. My SAE, cherrys shrimps and also ottos don't want anything to do with it how do I get rid of it?
__________________
HEINEKEN357 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-28-2009, 11:03 PM   #2
HEINEKEN357
Planted Tank Enthusiast
 
HEINEKEN357's Avatar
 
PTrader: (16/100%)
Join Date: Feb 2006
Location: las vegas
Posts: 551
Default

Better pictures
__________________
HEINEKEN357 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 11:49 PM   #3
wadesharp
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Nov 2009
Location: south lyon, MI
Posts: 393
Default

it might be that its just getting use to your water conditions but im not sure i have the same problem right now in my 75G
wadesharp is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 10:48 PM   #4
sewingalot
I ♥ BBA!
 
sewingalot's Avatar
 
PTrader: (112/100%)
Join Date: Oct 2008
Location: WV
Posts: 12,768
Default

Could it be Bryozoa? It looks very similar to me. That or dying BBA.
__________________
Without Algae, death of mankind would be inevitable.
sewingalot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 10:39 PM   #5
HEINEKEN357
Planted Tank Enthusiast
 
HEINEKEN357's Avatar
 
PTrader: (16/100%)
Join Date: Feb 2006
Location: las vegas
Posts: 551
Default

Don't think its BBA never had it in the tank before. When I first moved it to the 55g tank 3days later I got that white stuff I took some out and put in beach with water nothing it was still on there I even put straight bleach still nothing lol this stuff don't want to come off. I think ill try excel today with a patch of moss and see if that does the trick I hope.
__________________
HEINEKEN357 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2009, 03:26 AM   #6
anastasisariel
Planted Tank Enthusiast
 
anastasisariel's Avatar
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Oct 2009
Location: Saint Louis, MO
Posts: 726
Default

I don't know really but it almost looks like some sort of fungus...
__________________
_____________________
Jarod
My Pond went "Native"
I'm in the Saint Louis, MO area and always looking to connect with other planted tank enthusiasts.

75 Gallon journal http://www.plantedtank.net/forums/sh...d.php?t=480226
anastasisariel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012