Finnex Max-300 Troubleshooting
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Sponsors > Finnex / Schuber Wright


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2014, 01:34 AM   #1
gildedrain
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2013
Location: Syracuse, NY
Posts: 11
Default

Finnex Max-300 Troubleshooting


Hello,

I own a Finnex Max-300 Temperature Controller. Purchased February 12, 2014. I'm having trouble with it all of a sudden.

When I plug my Hydor inline heater directly into the power outlet, it works fine, the red light on the heater itself turns on indicating that it's heating the water.

When I plug the heater into the Finnex Max-300 and turn the Max-300 on, the red light on my heater turns on for a half second and them immediately turns off. Meanwhile, the Finnex Max-300 has both green and red lights on, indicating that it is allowing power to reach the heater. But it isn't because the Hydor's light isn't on.

When I attempt to change the temperature setting by pressing the on/off/set button, it blinks "88" one to three times (and beeps with each blink) and returns to the current temperature reading, not allowing me to modify the setting.

Any ideas what's wrong and/or how to fix it?

Last edited by gildedrain; 04-17-2014 at 01:52 AM.. Reason: added info, forgot about the beeps
gildedrain is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-17-2014, 02:37 PM   #2
Lowe
Finnex
 
Lowe's Avatar
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Nov 2011
Location: Chicago
Posts: 645
Default

Ooh, shoot our tech an email and he can troubleshoot it for you. Via www.finnex.net, there is a support tab on the left. It goes straight to him and he'll be able to get to you today.
__________________

Lowe is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2014, 02:40 PM   #3
gildedrain
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2013
Location: Syracuse, NY
Posts: 11
Default

D'oh! I was on your site last night and didn't see the support tab. The contact form wasn't working, so I came here, knowing that you regularly check this site. Thanks!
gildedrain is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012