Howdy from Portsmouth UK
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Forums > The Lounge & Introductions


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-28-2014, 08:49 PM   #1
Glitch23
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Default

Howdy from Portsmouth UK


Hi all, I've been hiding on the forums for a few weeks now after being given a 56l juwel aquarium by a friend. I'm long term 'between jobs' due to medical reasons, but do get to have fun with SFX makeup for photoshoots and a few films when the chance appears.


I've set it up as primarily a planted tank with shrimp. Got the usual babies tears, dwarf sag, java fern, various mosses, all being powered by a lovely DIY mattenfilter (I'm leaving the smaller filter in there for a while until the mattenfilter really matures.) and LED ligthing strip with UV. Having major issues with the TDS (swings between 400 and 600!), kh at 6 and gh at 10. All other parameters are nice and stable with my Ph at 7.2. only have two red nose shrimp, (apparently 4 ninja shrimp...but i cant find them now.) a few assassin snails and 6 Normans Lampeyes in there at the moment, but once the water issues are sorted i'm hoping to add some cherry shrimp and a few Peacock goby. I've been using Mironekuton powder, Fluval cycle/cleaner, Tetra Plantamin/Clear water and Glas Garten Bacter AE in the tank. So please feel free to offer me tips or scold me for doing something amazingly silly.

Glitch23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012