Please identify
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Local Pet Stores, Clubs, and Conventions > New Jersey


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-23-2013, 03:38 AM   #1
gonzo.njexit9
Planted Member
 
gonzo.njexit9's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Aug 2011
Location: east brunswick, NJ
Posts: 234
Default

Please identify


I was told that this is normal on newly introduced driftwood.
I had this manzanita driftwood out of water for over 2 years and redid my tank and put it in with a ton of JAVA MOSS attached.
It started as a white fuzz and then looked like cotton balls and now its brown.

Today I added 3 corys--3 otos--3 plecos and 3 amano shrimp from what I read on other post about this.

Will this go away over time or should I worry???

[IMG][/IMG]

[/IMG]
__________________
WORK IN PROGRESS--TO BE CONTINUED

Last edited by gonzo.njexit9; 08-23-2013 at 03:51 AM.. Reason: wrong place adding pics
gonzo.njexit9 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-23-2013, 10:16 PM   #2
AirstoND
Wannabe Guru
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2011
Location: NJ
Posts: 1,396
Default

My uneducated guess it's a fungal bloom.

Driftwood wasn't sterilized long enough?
>24hrs in 10% chloride?
300F Bake?

Consider adding nerites?

This guy seems to have a similar issue
http://www.fishforums.net/index.php?...us-what-is-it/

Last edited by AirstoND; 08-23-2013 at 10:28 PM.. Reason: PLECO
AirstoND is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-24-2013, 02:54 PM   #3
gonzo.njexit9
Planted Member
 
gonzo.njexit9's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Aug 2011
Location: east brunswick, NJ
Posts: 234
Default

same thing--ty
seems to confirm all that i've read on forums
only it never showed the brown fungus thingy that i have but seems to be the same
will try nerites if still there on Monday
__________________
WORK IN PROGRESS--TO BE CONTINUED
gonzo.njexit9 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-27-2013, 04:24 PM   #4
MapleValley
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jul 2013
Location: Seattle
Posts: 28
Default

Hi I have the same (I think?) issue. Got a branch from the LFS and they said it was ok to go right in the tank. A few days later white growth..not as cotton like as yours but still white and scary looking! I put two nerite snails in and they are eating it up. I just want to make sure it will be safe to add fish to this tank now? thanks!!
MapleValley is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:06 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012