ID my regulator
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Equipment


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2013, 07:07 AM   #1
mistahoo
Planted Tank Enthusiast
 
mistahoo's Avatar
 
PTrader: (11/100%)
Join Date: Apr 2012
Location: Houston,Tx
Posts: 747
Default

ID my regulator


I got a U.S. General flow gauge CO2/Argon regulator part 47259. I was told that supposedly it's a two stage regulator. I'm not entirely sure the person knows as he sold me a 2.5# tank saying it's a 10# because someone else told him it was. I'm wondering if it's truly two stage or is it just two gauge and one stage? I can't seem to find much info on it.
__________________
SunSun Pimp #82|RAOK Club Member #89|Eheim Pimp #543

210G|1.5G Iwagumi DSM|5G Fluval Chi
mistahoo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-2013, 08:05 AM   #2
RoyalFizbin
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2006
Location: Canada
Posts: 260
Default

From what I just googled, you have a single stage regulator that used to be sold at harbor freight. It has a flow gauge and not a pressure gauge which is what you need. You'll have to change the gauge. I estimate that it's worth 36 dollars new. Harbor freight no longer sells this one but the current one they sell is going for 36 dollars.
RoyalFizbin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-06-2013, 10:47 PM   #3
mistahoo
Planted Tank Enthusiast
 
mistahoo's Avatar
 
PTrader: (11/100%)
Join Date: Apr 2012
Location: Houston,Tx
Posts: 747
Default

Thanks! I didn't plan on using it as I had a feeling it wouldn't work with what I need.
__________________
SunSun Pimp #82|RAOK Club Member #89|Eheim Pimp #543

210G|1.5G Iwagumi DSM|5G Fluval Chi
mistahoo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-06-2013, 11:45 PM   #4
RoyalFizbin
Planted Member
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2006
Location: Canada
Posts: 260
Default

There's no reason why you can't use it. Swap the gauge and you should be set. You can even use the current one but it will be hard to tell precisely how many psi you're using. Dual stage is better but people overrate the importance of it.
RoyalFizbin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-07-2013, 12:45 AM   #5
mistahoo
Planted Tank Enthusiast
 
mistahoo's Avatar
 
PTrader: (11/100%)
Join Date: Apr 2012
Location: Houston,Tx
Posts: 747
Default

There's two gauges. High pressure and low pressure gauge. I got it with a tank, but I'll just go ahead and buy another setup

Sent from my spaceship using Tapatalk 2.
__________________
SunSun Pimp #82|RAOK Club Member #89|Eheim Pimp #543

210G|1.5G Iwagumi DSM|5G Fluval Chi
mistahoo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:31 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012